Διεύρυνση των ιατρικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας

%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b11

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης τίμησε πρόσφατα τον Δρ Κωνσταντίνο Πάντο, παγκοσμίως γνωστό  στο χώρο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο οποίο βραβεύθηκε από τον Βασίλη Παπαστεργιάδη (Πρόεδρο) και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μαρίνη Πυρπυρή, για το έργο του στην προώθηση των ιατρικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.

Ο Δρ Πάντος είναι γνωστός στην ελληνική διασπορά και δυναμικός υποστηρικτής της ομογένειας. Ως περήφανος Έλληνο-Αυστραλός, άρχισε τις σπουδές του στη Μελβούρνη και επέστρεψε στην Ελλάδα για να αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια βρέθηκε εκ νέου στη Μελβούρνη για να ειδικευτεί στη θεραπεία της γονιμότητας στο Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών προτού επιστρέψει στην Ελλάδα για να είναι ένας από τους πρώτους στον κόσμο που προσφέρει τη δυνατότητα καλλιέργειας βλαστοκύστεων και μεταφοράς βλαστοκύστεων με βελτιωμένα ποσοστά κύησης.

Ως ιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους παρόχους υπηρεσιών γονιμότητας, έχει κάνει την μητρότητα πραγματικότητα σε πολλά ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Έχει ιδρύσει μονάδες IVF σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως το Βόλο, τα Ιωάννινα και η Πάτρα. Πρόσφατα ίδρυσε μονάδα στη Ρουμανία. Είναι ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της παγκοσμίου φήμης Κλινικής «Γένεσης Αθηνών».

Επί πλέον αυτής της ευρείας πείρας στην ιατρική πρακτική, ο Δρ Πάντος είναι συντάκτης ή συν-συντάκτης επιστημονικών εργασιών, καθώς και εργασιών οι οποίες παρουσιάζονται σε εθνικά και διεθνή συνέδρια στους τομείς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της αναπαραγωγικής γενετικής, της μαιευτικής και γυναικολογίας.

Πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της όχι μόνο να παράσχει στον κόσμο μια σειρά θετικών επιτευγμάτων, αλλά και να ενισχύσει ουσιαστικά τον τομέα του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Συνεργαζόμενοι μαζί με τον Δρ. Γιώργο Πατούλη, Ορθοπεδικό Χειρουργό, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Ιατρικού Τουρισμού (ELI TOUR) και Δήμαρχο Αμαρουσίου, εργάστηκαν ακούραστα για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ιατρικού τουριστικού προορισμού με εξειδικευμένους ιατρούς και σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις. Η επιτυχία της στρατηγικής αυτής ήταν εμφανής από τον αριθμό των Ελλήνων ειδικών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Μελβούρνη για την Ημερίδα Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης στις 25-26 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δρ Πάντος συνεχίζει να εργάζεται για την ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Έχει μοιραστεί ανοιχτά πολλές από τις ανακαλύψεις του στη γονιμότητα και έχει βοηθήσει πολλές οικογένειες της Αυστραλίας στο ταξίδι τους στην εγκυμοσύνη και τη γονιμότητα. Πρόσφατα, ανέπτυξε επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης για απόφοιτους ιατρούς και επιστήμονες, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισης από τις διάφορες υγειονομικές αρχές.

Η βραδιά ήταν μια γιορτή για τα επιτεύγματα του Δρ Πάντου, που σηματοδότησε επίσης την έναρξη δύο ακόμα προγραμμάτων για περαιτέρω ιατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Αυστραλίας,  Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής, υποστήριξαν την ανάπτυξη ιατρικών επιλογών στην Ελλάδα, όπου φοιτητές από την Αυστραλία θα συνεργάζονται με διάσημους Έλληνες ειδικούς τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς τομείς. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρίνης Πυρπυρής πρότεινε επίσης ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα υποτροφιών, στα πλαίσια του οποίου κορυφαίοι νέοι ειδικευμένοι γιατροί της Αυστραλίας, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, θα περνούν ένα χρονικό διάστημα σε ελληνικά ιατρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συζητώντας την έρευνά τους και δημιουργώντας έτσι δια βίου φιλίες και δίκτυα συνεργασίας.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι «η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με τον Δρ Πάντο για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντικό μέρος της επίτευξης «ουσιαστικών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μόνο το πρώτο στάδιο ενός ευρύτερου προγράμματος. Είναι σημαντικό ότι αυτή η πρωτοβουλία λειτουργεί άμεσα ενάντια στη διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό που έζησε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα προγράμματά μας θα ενισχύσουν τα υφιστάμενα ιατρικά προγράμματα των χωρών μας “.

Ο κ. Παπαστεργιάδης σημείωσε επίσης ότι “πάνω από 4.000 Έλληνες γιατροί έχουν φύγει από την Ελλάδα για να εργαστούν στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη προγραμμάτων που ενισχύουν τις ιατρικές λειτουργίες εντός της Ελλάδας θα βοηθήσει στην εξάλειψη αυτής της εξόδου. Ως αποτέλεσμα της πρόσφατης ελληνικής ιατρικής διάσκεψης που διοργανώθηκε στην Αυστραλία από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Δρ. Πατούλη, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, δημιουργήσαμε τώρα το θεμέλιο για συνεχιζόμενες ανταλλαγές στον ιατρικό κόσμο». Αυτή είναι μια θετική συνεργασία μεταξύ της Αυστραλίας και της Ελλάδας και για την οποία η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης είναι υπερήφανη που αποτελεί μέρος της.

Facebook Comments

POST A COMMENT.