Τερέζα Μέι: Ψάχνει διαβεβαιώσεις από την Ευρώπη για το Brexit

%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%86

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ζητεί διαβεβαιώσεις προκειμένου να καμφθούν οι ανησυχίες των βουλευτών για το Brexit.

Σε αναζήτηση συνομιλιών με Ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για να εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις προκειμένου να περιοριστούν οι ανησυχίες για τη συμφωνία της αναφορικά με το Brexit, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση της ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αποχωρήσει χωρίς μια συμφωνία εάν το κοινοβούλιο ψηφίσει κατά της ιδίας.

«Βρίσκομαι σε επαφή με Ευρωπαίους ηγέτες… για τις ανησυχίες των βουλευτών. Αυτές οι συζητήσεις έχουν δείξει ότι είναι δυνατή περαιτέρω αποσαφήνιση αναφορικά με το δίχτυ ασφαλείας (backstop) και αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τις επόμενες λίγες ημέρες», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή της αναζητά τρόπους για να δώσει στο κοινοβούλιο περισσότερες εξουσίες αναφορικά με τις συνομιλίες της Βρετανίας με την ΕΕ για τη μελλοντική σχέση, περιλαμβανομένης και της παράτασης της μεταβατικής περιόδου αντί της ενεργοποίησης του λεγόμενου backstop στη Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να αποτραπεί η επιστροφή σε ένα σκληρό σύνορο με τη Βρετανία.

Πηγή: protothema.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.