Μίκαελ Σουμάχερ: Οι ατάκες που μας θυμίζουν να μην τα παρατάμε ποτέ

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b5%ce%bb%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b5%cf%81

Πέντε χρόνια μετά το θλιβερό ατύχημά στις Γαλλικές Άλπεις, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένουν ελάχιστες.

Η οικογένεια Σουμάχερ με την πρώτη της ανακοίνωση μετά από χρόνια δεν επιβεβαίωσε τις θεωρίες που υποστηρίζουν ότι ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι πλέον όρθιος και κινείται λειτουργώντας κανονικά. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι από σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2019, με αφορμή τα 50ά γενέθλια του γερμανού πρώην πρωταθλητή της Formula 1, θα εγκαινιαστεί σε συνεργασία με το Keep Fighting (την πλατφόρμα που έχει εγκαινιάσει η σύζυγός του, Κορίνα) η εφαρμογή που θα φιλοξενεί το κοινό του σε ένα virtual μουσείο, εκεί όπου θα παρουσιάζονται όλα όσα έχει κάνει στη ζωή του.

Ανεξάρτητα, όμως, από το αν αληθεύουν οι φήμες και οι ελπίδες ότι θα ξαναδούμε το Μίκαελ Σουμάχερ ανάμεσά μας ή όχι, το όνομά του είναι συνδεδεμένο με το συνεχή αγώνα. Είτε τον αγώνα για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είτε τον αγώνα για την επιβίωση, που μέχρι στιγμής έχει διαρκέσει περισσότερα από 5 χρόνια. Κανείς από την οικογένεια Σουμάχερ δεν τα έχει παρατήσει και φυσικά ούτε ο ίδιος, με τα 50ά γενέθλιά του να αποτελούν την τέλεια αφορμή για να θυμηθούμε μερικά από όσα έχει πει κατά καιρούς ο σπουδαίος Σούμι.

 1. Για τα ρεκόρ, σε μια ατάκα που άφησε εποχή
  «Πάντα έλεγα ότι τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.»
 2. Για το τι είναι αυτό που τον εξιτάρει μετά τις νίκες
  «Όταν κερδίζεις έναν αγώνα, αυτό που έχει πλάκα είναι, ότι ο αμέσως επόμενος αγώνας είναι ένα ερωτηματικό. Είσαι ακόμη ο καλύτερος; Αλλά αυτή είναι η πραγματική δοκιμασία της Φόρμουλα 1. Να αποδεικνύεις συνεχώς στον εαυτό σου, ότι είσαι ο καλύτερος.»
 3. Καθώς είχε μείνει πίσω βαθμολογικά
  «Δεν είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια νύχτα στην άλλη. Ωστόσο, πάντα λέω στον εαυτό μου ότι εφόσον υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, πάντα θα συνεχίζω να παλεύω.»
 4. Απαντώντας στις κατηγορίες άλλων οδηγών ότι οδηγεί αντιαθλητικά 
  «Ας το πάρουν απόφαση, εδώ είναι Formula 1, δεν παριστάνουμε τις ευτυχισμένες οικογένειες».
 5. Μίκαελ Σουμάχερ θα πει δε θα το βάζω ποτέ κάτω
  «Πάντα πίστευα ότι δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να τα παρατάμε. Πρέπει πάντοτε να παλεύουμε, όσο υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα».
 6. Για την ίδια του τη ζωή
  «Η Φόρμουλα 1 είναι σαν τη ζωή. Και η ζωή είναι ένα ρίσκο».
 7. Για το αν έχει κίνητρο να αγωνιστεί, όταν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα
  «Από τη στιγμή που κάτι αποκαλείται πάθος, το κίνητρο θα βρίσκεται πάντα εκεί».
 8. Για το αν νιώθει καθημερινά την πίεση
  «Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω σαν οδηγός, οπότε μπορώ άνετα να αντιμετωπίσω την πίεση. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι».
 9. Μετά από την κατάκτηση τίτλου με τη Φεράρι 
  «Είμαστε όλοι πάντα εκεί. Πάντοτε παλεύουμε, δεν παραιτούμαστε ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στην κορυφή».
 10. Απαντώντας σε συνέντευξη στο περιοδικό F1 Racing για την υψηλή αμοιβή του 
  «Ο κόσμος μιλά για την αμοιβή μου με έναν τρόπο που έχει πλέον καταντήσει εξωπραγματικός. Οι γονείς μου, μου έδωσαν τη σωστή ανατροφή. Καταλαβαίνω την αξία των πραγμάτων. Ξοδεύω όταν χρειάζεται ή όταν κάτι το αξίζει. Απεχθάνομαι τη σπατάλη, τα στοιχήματα και τα καζίνο. Έχω κάποιες αξίες που δεν σκοπεύω να χάσω. Και προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου με την ίδια φιλοσοφία».
 11. Μιλώντας για το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή του 
  «Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι η αγάπη. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την πραγματική αγάπη».

Πηγή: athensvoice.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.