“Ο Πέτρος και ο λύκος”: Στο θέατρο Δαΐς

%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bb%cf%85%ce%ba

Στο Θέατρο Δαΐς, παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις, το παραμυθένιο μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, “Ο Πέτρος και ο Λύκος”.

Στο πρώτο μέρος, θα προβληθεί η αριστουργηματική μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Peter and the Wolf”, που βραβεύθηκε με Όσκαρ το 2008! Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Suzie Templeton και η σκηνογραφία του Marek Skrobecki.
Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη έκδοση του έργου, η ταινία δεν έχει αφηγητή, αλλά στηρίζεται στη μουσική και τις εικόνες. Η ηχογράφηση της μουσικής για την ταινία, έγινε από την Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, με μαέστρο τον Mark Stephenson.

Στο δεύτερο, πολύ ιδιαίτερο μέρος της παράστασης, το μουσικό παραμύθι ξετυλίγεται από την αφηγήτρια, τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά, αλλά και από τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με μαέστρο τον Νίκο Χαλιάσα.

Κάθε χαρακτήρας ερμηνεύεται και από διαφορετικό όργανο. Τα έγχορδα, όλα μαζί, κάνουν τον Πέτρο τον σπουδαίο… Τρία κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο, το φαγκότο τον παππού του Πέτρου, το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει τη γάτα, τους κυνηγούς κάνουν τα ξύλινα πνευστά, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές των κυνηγών.

Κατάλληλο για παιδιά από 3 έως 15 ετών.

πηγή: artandlife.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.