Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω απο δύο ελληνικά νησιά

f16%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1

Δύο τουρκικά F-16 κι ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών F-4 πέταξαν πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι στο σύμπλεγμα των Φούρνων. 

Σε νέες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας προέβη σήμερα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο.
Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από δύο ελληνικά νησιά, στο κεντρικό Αιγαίο. Τα τουρκικά F-16 και F-4 παρέμειναν περίπου μισή ώρα εντός του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η προκλητική πτήση έγινε από δύο F-16 κι ακόμη δύο F-4 τα οποία εισήλθαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στις 14:03 σήμερα -17 Δεκεμβρίου- το μεσημέρι.

Μόλις εισέβαλαν στο FIR Αθηνών, ο σχηματισμός των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών «έσπασε» σε δύο ζεύγη. Τα δύο F-16 πέρασαν στα 18.000 πόδια πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι και στη συνέχεια πέταξαν πάνω και από το Μακρονήσι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων. Την ίδια ώρα, τα δύο τουρκικά Φάντομ πέρασαν χαμηλότερα από τα F-16 -σε ύψος περίπου 12.500 ποδών- πάνω από τις νησίδες Αθρωποφάγοι και Μακρονήσι.
Επειτα από σχεδόν μισή ώρα πτήσης μέσα στο FIR Αθηνών και τον ελληνικό εναέριο χώρο, τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Πρώτα εξήλθαν από το FIR Αθηνών τα δύο τουρκικά F-4 (ώρα 14:28) και ακολούθησαν τα δύο τουρκικά F-16 (ώρα 14:35).

Πηγη : www.protothema.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.