Αυτοψία στα καταστήματα του Ριχάρδου

rixardos%cf%83

Περνώντας πλάι από το κατάστημα στον αριθμό 32 της οδού Πατησίων πιθανότατα ελάχιστοι παρατηρούν την ύπαρξη ενός ακόμα ενεχυροδανειστηρίου από τα εκατοντάδες που ξεφύτρωσαν στην Αθήνα εν μέσω ύφεσης. 

Οι αμφιβόλου αισθητικής στίλβουσες επιγραφές που διαλαλούν τις… υπηρεσίες του καταστήματος συνεχίζουν να φωτίζουν στιγμιαία τα σκυθρωπά πρόσωπα όσων η ανάγκη τους έσπρωξε να διαβούν την πόρτα ασφαλείας.

Το ίδιο και ο ηλεκτρονικός πίνακας που αναγράφει πως διαμορφώνεται η τιμή της ουγγιάς χρυσού σε σχέση με το δολάριο ή κάποια άλλη ισοτιμία που λίγο ενδιέφερε αυτούς που η ένδεια της κρίσης τους ανάγκασε να ξεπουλήσουν όσο όσο τιμαλφή, οικογενειακά κειμήλια ή καλά κρυμμένες λίρες προκειμένου να αποπληρώσουν μια δόση δανείου, έναν λογαριασμό ΔΕΗ, τον ΕΝΦΙΑ ή απλώς για να αγοράσουν τα απαραίτητα για την οικογένεια τους.

Και που είναι το παράξενο θα αναρωτηθεί κανείς, εφόσον μιλάμε για ενεχυροδανειστήριο. Μια γρήγορη ανάγνωση της ειδησεογραφίας δίνει την απάντηση.

Το εν λόγω κατάστημα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος» που από χθες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 στελεχών της σε διάφορες περιοχές της χώρας φέρεται να αποτελούσε τη βιτρίνα κυκλώματος παράνομης εμπορίας χρυσού.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.