Κοινό πτυχίο από Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Κολούμπια

metsovio

Σύντομα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα προσφέρει προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το πτυχίο που θα παίρνουν οι φοιτητές θα είναι κοινό και θα έχει στη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων. Οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών που θα πάνε στην Αμερική θα είναι επί της ουσίας δωρεάν. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος.

Έναρξη και λειτουργία του προγράμματος

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει σε δώδεκα μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δε θα επιβαρύνει τους ίδιους, καθώς θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.

Άμεσα, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού master degree με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός Πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μία σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα λειτουργήσει πιλοτικά για την επόμενη ημέρα των ελληνικών Πανεπιστημίων.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.