Στη Βενετία ο υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης

venice

Σύντομη διήμερη επίσκεψη στη Βενετία πραγματοποίησε 0 υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, φτάνοντας στην πόλη της Ιταλίας το πρωί της 13ης Νοεμβρίου με αφορμή την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (στις 14 Νοεμβρίου) στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γενναδίου. Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών αναχώρησε το πρωί της 15ης Νοεμβρίου.

Την πρώτη ημέρα επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου, στον οποίο ξεναγήθηκε επισήμως από εκπρόσωπο της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας. Το απόγευμα συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βενετίας, κ. Δημήτρη Ζαφειρόπουλο. Κατόπιν μετέβη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Εποπτικής Επιτροπής, Καθηγητή κ. Χρήστο Αραμπατζή και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, Καθηγητή κ. Γεώργιο Πλουμίδη. Ο Υφυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για τον υπό σύνταξη νέο Οργανισμό του Ιδρύματος και την επίτευξη των στόχων του, οι οποίοι έχουν τεθεί με το νέο νόμο (4505/2017).

Την επομένη, 14η Νοεμβρίου, ο κ. Μπόλαρης υποδέχθηκε, στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας, την ΑΘΠ, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο συνόδευσε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας, όπου έγινε επίσημη υποδοχή της ΑΘΠ, στην οποία παρέστησαν, πέραν του ιδίου του Υφυπουργού, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία, Τασία Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Εποπτικής Επιτροπής και ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου. Στη συνέχεια ο κ. Μπόλαρης παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο προς τιμήν της ΑΘΠ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.