Φωτίζοντας τη διαδρομή μου: Η εικαστική αυτοβιογραφία του Θεοδόση Δαυλού

daulos

Πρόσφατα, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θεοδόση Δαυλού, «Φωτίζοντας τη διαδρομή μου» από τις εκδόσεις Παρισιάνου, στη Θεσσαλονίκη

Ο γνωστός εικαστικός και σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός, ύστερα από δεκαετίες ευδόκιμης σταδιοδρομίας στον χώρο της τέχνης, παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του Φωτίζοντας τη διαδρομή μου, μια «εικαστική αυτοβιογραφία, όπως την ονομάζει ο ίδιος.

Πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της εκδήλωσης “TURKCELL – η ΤΕΧΝΗ στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” που εγκαινίασε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού εικαστικού Θεοδόση Δαυλού με τίτλο, “Φωτίζοντας τη διαδρομή μου” από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

daylos

Στην ιδιαίτερη στιγμή, που προσφέρθηκε το βιβλίο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την νέα αυτή έκδοση.

Στην εκδήλωση μίλησαν η κυρία Λία Μπουντιούκου και η κυρία Λίλη Δημητρακούλη, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί, Χριστίνα Ζαχαροπούλου και Δημήτρης Σιακάρας.

Το συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Πεταλίδης.

 

Φωτίζοντας τη διαδρομή μου – λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται έκτυπα η μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Ο Θεοδόσης Δαυλός άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στο ελληνικό θέαμα και όχι μόνο.

Με εξομολογητική και συχνά παιγνιώδη διάθεση, ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό, ύφος γλαφυρό αλλά και με αστείρευτο χιούμορ, ο Θεοδόσης Δαυλός κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του και στη ζωή του.

Στη σελίδες του βιβλίου παρελαύνει ένα ολόκληρος κόσμος. Η Ρώμη των φοιτητικών χρόνων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της δεκαετίας του ’60, οι προσωπικές καλλιτεχνικές αγωνίες και αναζητήσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο οικογενειακός βίος, ο επαγγελματικός στίβος, Περιπέτειες αλλά και ευτράπελα συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό μωσαϊκό και ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που αποτελεί εν ταυτώ μια οιονεί καλλιτεχνική παρακαταθήκη και την απολογία μιας ζωής.
Την έκδοση συμπληρώνει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό των έργων του συγγραφέα, από τα πρώτα βήματα στον χώρο των εικαστικών τεχνών μέχρι τις μεγάλες συνεργασίες και τα χρόνια της καθιέρωσης.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.