Νέο Χρυσό Μετάλλιο για το Λευτέρη Πετρούνια

petroynias

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Αν και αγωνίστηκε τραυματίας, ο Έλληνας πρωταθλητής απέδειξε πως είναι ο βασιλιάς των κρίκων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς, αφήνοντας πίσω όλους τους αντιπάλους του.

Το πρόγραμμα του Πετρούνια είχε, όπως πάντα, πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Από τους υπόλοιπους αθλητές που συμμετείχαν στον τελικό, ο μόνος που μπορούσε να τον απειλήσει ήταν ο Βραζιλιάνος, Αρτούρ Ζανέτι, αλλά συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από το Λευτέρη Πετρούνια, που για ακόμα μια φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Είναι το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος ξεπέρασε το Βλάσση Μαρα που είχε δυο χρυσά κι ένα χάλκινο, ενώ παράλληλα έγινε μόλις ο τρίτος γυμναστής που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Πετρούνιας, έχει ένα απίστευτο σερί που διαρκεί εδώ και 2,5 χρόνια καθώς σε αυτό το διάστημα έχει νικήσει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το ένατο συνεχόμενο μετάλλιο για τον Πετρούνια από το 2015 .

Δημήτρης Τζαλακώστας

Facebook Comments

POST A COMMENT.