Σκόπια: Η αντιπολίτευση καταψήφισε τις συνταγματικές αλλαγές

skopia

«Οχι» από πλευράς VMRO στη συνταγματική αναθεώρηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής των Σκοπίων. Στην ολομέλεια, πλέον, η τελευταία ευκαιρία για το Ζόραν Ζάεφ. Συνεχείς εκκλήσεις από τον σκοπιανό πρωθυπουργό για να στηριχθεί η συμφωνία.

Με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην αρμόδια Επιτροπή της σκοπιανής Βουλής σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η αντιπολίτευση παρέμεινε αρραγής, όπως είναι καταγεγραμμένες οι πολιτικές δυνάμεις, παρά τις εκκλήσεις Ζάεφ να στηρίξουν την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ είπε στους βουλευτές πως «όλα έχουν ειπωθεί αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια των Σκοπίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

Η εξέλιξη αυτή είναι το μήνυμα για την στάση της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες για διαρροές βουλευτών του VMRO, κάτι που θα εξασφάλιζε τις 80 ψήφους οι οποίες απαιτούνται για να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία η αλλαγή στο Σύνταγμα, που παραμένει βασικός όρος για να ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Έτσι ο σκοπιανός πρωθυπουργός αναμένεται να φέρει τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα έχει μια τελευταία ευκαιρία, πριν οδηγηθεί, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί σε πρόωρες εκλογές.

Facebook Comments

POST A COMMENT.