Έφυγε από τη ζωή η σοπράνο Montserrat Caballé

montserrat-caballe

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η διάσημη σοπράνο Montserrat Caballé, στη Βαρκελώνη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και μεγαλούργησε, όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Η Μονσεράτη Καμπαγιέ, το πλήρες όνομα της οποίας ήταν María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch, γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 12 Απριλίου 1933. Αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι. Χάρη στις μοναδικές ερμηνείες της, κατάφερε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 να εξελιχθεί σε μεγάλη μορφή της όπερας.

H μεγάλη σοπράνο, η οποία είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, συμπλήρωσε στην καριέρα της περισσότερες  από 4,000 παραστάσεις στην πεντηκονταετή διαδρομή της στη μουσική και μένει στην Ιστορία σαν μία από τις μεγαλύτερες ντίβες της όπερας, κάτι που η ίδια με σεμνότητα απέρριπτε:.

«Δε θεωρώ τον εαυτό μου θρύλο της όπερας, ούτε την “τελευταία ντίβα” όπως με αποκαλούν συχνά οι δημοσιογράφοι. Κάθε εποχή έχει τις ντίβες της και στη δική μου περίπτωση το μόνο που έκανα είναι να κάνω τη δουλειά μου καλά, κατά το δυνατόν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Αξέχαστη στο χρόνο έμεινε η συνεργασία της με τον Freddie Mercury των Queen στο τραγούδι «Barcelona» που παρότι κυκλοφόρησε το 1987 έγινε ένα από τα επίσημα τραγούδια των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992.

Η Montserrat Caballé νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σαντ Πάου της Βαρκελώνης από τα μέσα Σεπτεμβρίου για θεραπεία χρόνιου προβλήματός της στη χοληδόχο κύστη.

Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.

Έλενα – Ήρα Τζαλακώστα

Facebook Comments

POST A COMMENT.