Πέντε νεκροί στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ios-neiloy

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 77 άτομα έχουν δηλώσει ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό από τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων που προβλήθηκαν από ιό του Δυτικού Νείλου.

Συνολικά, 77 άτομα έχουν δηλώσει ότι έχουν προβληθεί από τον ιό, από τον περασμένο Μάιο που καταγράφτηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, .

Συγκεκριμένα, 22 άτομα που έχουν προβληθεί από τον ιό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων οι 7 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όσον αφορά τις μολυσματικές εστίες του ιού, Σύμφωνα με την έκθεση, συνολικά 77 άτομα έχουν δηλώσει, από τον περασμένο Μάιο

Οι βασικές μολυσματικές εστίες του ιού βρίσκονται στην Αττική, καθώς από τα 77 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα, τα 31 είναι στην Αττική, με τους περισσότερους ασθενείς να παρατηρούνται σε Μέγαρα και Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Βόρειο Ελλάδα, καταγράφονται συνεχώς νέα κρούσματα του ιού, κυρίως, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.

Facebook Comments

POST A COMMENT.