Απόψε το “ματωμένο φεγγάρι” που μοιάζει να πενθεί μαζί μας

bloodmoon

Η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα, το “ματωμένο φεγγάρι”, ορατό και από την Ελλάδα, απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Το “ματωμένο φεγγάρι”, η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης που θα σημειωθεί στον ουρανό μέχρι το 2100, αναμένεται να δώσει ξεχωριστό “χρώμα” στην αποψινή καλοκαιρινή πανσέληνο.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό στον ουρανό της χώρας μας, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Η υπέρλαμπρη πανσέληνος θα χάνει σιγά σιγά την λαμπρότητά της και θα σκιάζεται, αφού θα μπαίνει μέσα στην σκιά της Γης από τις 21:24 έως τις 22:30.

Μετά τις 22:30 ο Σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει χρώμα σε κίτρινο-χαλκοπορφυρό και μέχρι τις 23:22 το χρώμα της Σελήνης θα μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο-μπορντό, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Αυτό όμως δεν θα είναι το μοναδικό φαινόμενο που θα μπορούν να απολαύσουν οι ρομαντικοί και οι λάτρεις των ουράνιων θεαμάτων, αφού η Σελήνη δεν θα είναι η μοναδική “πρωταγωνίστρια” στο νυχτερινό ουρανό.

Πολύ κοντά της θα βρίσκεται και ο πλανήτης Άρης, αφού απόψε θα βρίσκεται σε αντίθεση και σε απίστευτα κοντινή απόσταση από την Γη, γύρω στα 58 εκατ. χλμ. Έτσι, θα φαίνεται και αυτός λαμπρός και κόκκινος, όπου οι φωτογράφοι θα τον λατρέψουν που θα αποτελεί πρόσθετο κόσμημα στο φωτογραφικό κάδρο της ματωμένης Σελήνης.

Το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης θα είναι ανοικτό για το κοινό και με την συνδρομή των ερασιτεχνών αστρονόμων της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης με τα φορητά τους τηλεσκόπια, θα παρατηρήσουμε το σπάνιο (διπλό) φαινόμενο.

Facebook Comments

POST A COMMENT.