Οικονομική βοήθεια 10 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα από την Κύπρο

hellas-chyprous

Tην παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα για ανακούφιση των πληγών από τις φονικές πυρκαγιές, αποφάσισε η Κυβέρνηση με εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει βαθύτατη θλίψη και συλλυπητήρια για τους νεκρούς, ελπίδα για την ανεύρεση προσώπων που ακόμα αγνοούνται και ευχές για την αποθεραπεία των τραυματιών.
Ταυτόχρονα, όπως είπε, το Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και μεθερμηνεύοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης που πηγαία εκδηλώνονται από τον κυπριακό λαό πήρε τέσσερις αποφάσεις.

Nicos Anastasiades

@AnastasiadesCY

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, εισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους €10 εκ. για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Πρώτον, να ανοίξει ειδικός λογαριασμός από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όπως και σε εμπορικές τράπεζες. Δεύτερον, η Κυβέρνηση θα καταθέσει σε αυτό τον λογαριασμό συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 10 εκ. ευρώ. Τρίτον, «καλεί τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και το ευρύτερο κοινό, τους πολίτες που το επιθυμούν για να βοηθήσουν και θέλουν να συνεισφέρουν, να καταθέτουν χρηματικές εισφορές σε αυτούς τους λογαριασμούς, στοιχεία για τους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια».

 

Nicos Anastasiades

@AnastasiadesCY

Mπροστά στην τεραστίων διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη και συλλυπητήρια για τους νεκρούς, ελπίδα για την ανεύρεση προσώπων που ακόμα αγνοούνται και ευχές για την αποθεραπεία των τραυματιών.
Τέταρτον, είπε ο κ. Προδρόμου, «οποιαδήποτε οργανωμένα σύνολα και φορείς θέλουν να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τη συλλογή χρηματικής βοήθειας για τα θύματα και τις πληγείσες περιοχές προτρέπονται, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέτουν σε αυτούς τους λογαριασμούς».
Τέλος, το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις για την ανακούφιση των θυμάτων και τη στήριξη τους μετά από συνεννόηση που θα γίνει με την Ελληνική Κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Facebook Comments

POST A COMMENT.