Βασιλική Κορδερά: «Απίστευτο συναίσθημα να έχει η επαγγελματική δράση θετικό αντίκτυπο και στην κοινωνία»

vassiliki-kordera-exofyllo

Μπορεί ο υψηλός επαγγελματισμός να συνδυαστεί με την κοινωνική προσφορά; Η απάντηση είναι «ναι» και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η Bergmann Kord, η κορυφαία κλινική μαλλιών στην Ελλάδα και από τις πλέον αναγνωρισμένες στην Ευρώπη. Σε λίγους μήνες, το 2019, η κλινική που έκανε την πρώτη Μεταμόσχευση Μαλλιών στη χώρα μας συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, μια επέτειο ιδιαίτερα σημαντική από κάθε άποψη, τόσο για την ίδια την Bergmann Kord, όσο και για το ελληνικό επιχειρείν.

Συνέντευξη: Ρούλα Σκουρογιάννη

Στο πλαίσιο της επετείου αυτής, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την Πρόεδρο της Bergmann Kord, Βασιλική Κορδερά, η οποία μας μιλάει για την πορεία των Επιστημονικών της Κέντρων στο χρόνο, τις καινοτόμες πρακτικές και τεχνικές που την καθιέρωσαν όλα αυτά τα χρόνια, όσο και για την δυναμική της παρουσία στο λεγόμενο «Κοινωνικό Επιχειρείν».

logo_bergmann_kord

Κυρία Κορδερά, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τα Επιστημονικά Κέντρα της Bergmann Kord, τα οποία μετά από 39 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, ξεπερνούν τα σύνορα του εγχώριου επιστημονικού κόσμου και συνιστούν από τα κορυφαία Κέντρα για Μεταμόσχευση Μαλλιών, παγκοσμίως.

Καταρχήν, να σας πω ότι είμαστε ένας Πιστοποιημένος Ιατρικός Οργανισμός, ο οποίος ακολουθεί γερμανικά πρότυπα λειτουργίας και οργάνωσης, με στόχο την ολοκληρωμένη φροντίδα των μαλλιών. Κατά την πολυετή πορεία μας, δραστηριοποιούμαστε αποκλειστικά στην πρόληψη, τη θεραπεία και την επιστημονική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Bergmann Kord είναι το γεγονός ότι επενδύει με σταθερά βήματα στην Κλινική έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνογνωσία και παρέχει προηγμένες και αποτελεσματικές λύσεις, μέσω της εφαρμογής των πιο σύγχρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων τεχνικών. Αξίζει να σας πω ότι η πρώτη εγχώρια εμφύτευση μαλλιών στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε από την Bergmann Kord. Έκτοτε, και φτάνοντας έως σήμερα, το παγκόσμια αναγνωρισμένο Ιατρικό Επιτελείο της έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 67.000 μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με αισθητικά άρτια, φυσικά και μόνιμα αποτελέσματα. Η μονιμότητα του αποτελέσματος αποτελεί ένα ακόμα από τα ισχυρά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, κάτι που εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε. Όσον αφορά στα σημεία παρουσίας μας, σήμερα διατηρούμε 7 κλινικές σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα (δύο), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης, συνολικής έκτασης 4.028 τετραγωνικών μέτρων, με VIP και privé χώρους, ώστε να αισθάνεται ο επισκέπτης σαν το σπίτι του.

hos_medical_wigs

Κάτι πολύ σημαντικό που θα θέλαμε να αναφέρουμε ανάμεσα στις πολλές εφαρμογές σας είναι η καινοτόμος τεχνική HOS-2 (Hollywood on the Streets), ο πιο «φυσικός» τρόπος αποκατάστασης των χαμένων μαλλιών, που προκαλούνται λόγω ιατρικών καταστάσεων. Θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για την τεχνική αυτή.

Η καινοτόμος τεχνική HOS-2 (Hollywood on the Streets) αποτελεί τον πιο «φυσικό» τρόπο αποκατάστασης των χαμένων μαλλιών που προκαλούνται λόγω ιατρικών καταστάσεων. Πρόκειται για την πιο ενδεδειγμένη διαδικασία Προσθετικής Μαλλιών, που έχει εγκριθεί από τον FDA, τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και αφορά στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, το οποίο αποκαθιστά αποτελεσματικά και φυσικά την εικόνα του τριχωτού. Η τεχνική αυτή, αρχικά, εφαρμόστηκε στα μεγάλα στούντιο της Αμερικής, λόγω των απαιτήσεων του κινηματογραφικού φακού. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα νέο προϊόν υψηλής τεχνολογίας, που στη συνέχεια εξελίχθηκε από τους τεχνικούς της Bergmann Kord και προέκυψε η μέθοδος Hollywood On the Streets. Η τεχνική HOS-2 υπερτερεί σε σχέση με την κλασική περούκα παθήσεων και καλύπτει ολοκληρωτικά τις «αδυναμίες» της, αφού με αυτή τα μαλλιά λούζονται, χτενίζονται και επιδέχονται κάθε είδους κομμωτικές διεργασίες, όπως και τη χρήση προϊόντων περιποίησης. Χάρη στην εξαιρετική λεπτότητα του υλικού, δε γίνεται αντιληπτή στην όραση και την αφή και επιτρέπει την πλήρη αίσθηση εξωτερικών ερεθισμάτων. Από την άλλη, η κατασκευή έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λόγω της χρήσης φυσικών τριχών, ενώ έχει απόλυτη σταθερότητα και επιτρέπει τη συμμετοχή σε κάθε δραστηριότητα, χωρίς το παραμικρό άγχος για τις καθημερινές κινήσεις. Λόγω χρήσης υποαλλεργικού υλικού, το πλέγμα είναι απολύτως ασφαλές, διατηρεί την υγιεινή του τριχωτού και επιτρέπει στο δέρμα να «αναπνέει». Σημαντικό δε, είναι το γεγονός ότι δεν επηρεάζει την επανέκφυση νέων μαλλιών, μετά το πέρας της θεραπείας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανάπτυξη της τεχνικής αυτής, για την αποδοχή της τόσο από τους Πελάτες μας, όσο και από την ίδια την κοινωνία. Κι αυτό διότι με την τεχνική αυτή, οι ογκολογικοί ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή, χωρίς η απώλεια των μαλλιών τους λόγω των χημειοθεραπειών να αποτελεί τροχοπέδη για την καθημερινότητά τους. Η αίσθηση της φυσιολογικής καθημερινότητας βελτιώνει την Ψυχολογία και την Αυτοπεποίθησή τους, κάτι που αποτελεί ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση του προβλήματός τους. Όλοι γνωρίζουμε πόση σημασία έχει η θετική Ψυχολογία σε τέτοιες καταστάσεις.

logo_hair_for_help 

Η πιο πρόσφατη φιλανθρωπική εκδήλωση της Bergmann Kord, στο πλαίσιο των δράσεών σας «HAIR for HELP» πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες στο Άργος. Ο τίτλος «Προσφέρουμε Μαλλιά, Χαρίζουμε Χαμόγελα» είναι χαρακτηριστικό του σκοπού της εταιρείας. Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε πιο αναλυτικά για αυτό;

bk-headquartersΘα πρέπει, καταρχάς, να σας πω ότι η Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα αποτελεί για την Bergmann Kord βασικό άξονα της στρατηγικής της, όχι επειδή «έτσι πρέπει», αλλά διότι και ως άνθρωποι πιστεύουμε στην Κοινωνική Προσφορά. Στο DNA της Bergmann Kord υπάρχει η κοινωνική ευαισθησία και συνιστά ένα ακόμα στοιχείο που αν θέλετε, μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Η φιλανθρωπική εκδήλωση στο Άργος, λοιπόν, ήταν μια τις πολλές που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο σκοπό. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης ο Δήμος Άργους παραχώρησε στην Bergmann Kord το επιβλητικό παλιό Δημαρχείο, μια ακόμα ένδειξη του πόσο πίστευε σε αυτή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι κάτοικοι του Άργους –και όχι μόνο– συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγίου Πέτρου για να προσφέρουν 20 εκατοστά από τα μαλλιά τους προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες για άπορους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία. Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν απλά μεγάλη, αλλά συγκινητική. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν, ενώ ο χώρος προετοιμάστηκε κατάλληλα τόσο για τις κομμωτικές ανάγκες του εγχειρήματος, όσο και για την γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και φιλοσοφία του «προσφέρειν». Αυτός ήταν και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ανταποδώσουμε την προσφορά των κατοίκων της περιοχής, υποσχόμενοι ως Bergmann Kord αμέριστη συμπαράσταση στους τοπικούς φορείς για θέματα που αφορούν στον τομέα των εταιρικών δραστηριοτήτων προς την κατεύθυνση της απάλυνσης του ανθρώπινου πόνου. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν τομέα τον οποίο οι εργαζόμενοι στον Όμιλο γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο μέσω των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας «HAIR for HELP», όσο και μέσα από την καθημερινή, επαγγελματική τους δραστηριότητα. Όπως δε ήταν απόλυτα φυσικό, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εκδήλωση του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε από τους ανθρώπους  οι οποίοι κοντά σας έχουν αποκτήσει υγιή μαλλιά, αλλά και την αυτοπεποίθησή τους;

vassiliki-korderaΠρόκειται για ένα συναίσθημα που πραγματικά δυσκολεύομαι να σας περιγράψω. Είναι απίστευτη ηθική ικανοποίηση να βλέπεις ανθρώπους να κερδίζουν εκ νέου την αυτοπεποίθησή τους, να αισθάνονται σαν να ξεκινούν μια νέα ζωή, με αισιοδοξία, δύναμη, αλλά και με ενισχυμένη την ανάγκη για δημιουργικότητα σε κάθε τομέα της ζωής τους. Οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από το άρτιο επιστημονικό υπόβαθρο που συναντούν στην Bergmann Kord, στέκονται πολύ και στο ανθρώπινο στοιχείο, στη θαλπωρή με την οποία τους δεχόμαστε και στο ειλικρινές ενδιαφέρον με το οποίο τους αντιμετωπίζουμε. Να ξέρετε ότι αυτό δεν είναι κάτι που το «επιβάλλουμε» στο προσωπικό και στα στελέχη της κλινικής μας, αλλά είναι αυθόρμητο, κάτι που αναβλύζει πηγαία από την ψυχή τους. Το πιστεύουν και οι ίδιοι οι άνθρωποί μας, είναι στάση ζωής γι’ αυτούς. Γι’ αυτό και είναι τόσο αληθινό. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πολλοί από τους ανθρώπους οι οποίοι κοντά μας απέκτησαν υγιή μαλλιά έρχονται στις Κλινικές μας ακόμα και μετά από πολλούς μήνες, απλά και μόνο για να μας δουν και να μας πουν μια καλημέρα. Είναι απίστευτο συναίσθημα να καταφέρνεις η επαγγελματική σου δράση να έχει τόσο θετικό αντίκτυπο και στην Κοινωνία.

 

Επιστημονικά Κέντρα Bergmann Kord:

* Αθήνα (Κεντρικά) : Λεωφ. Κηφισίας 348 (Έναντι Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»), Τ.Κ. 152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα,
Τηλ.: 210 68 28 888

* Αθήνα : Λεωφ. Συγγρού 203, Νέα Σμύρνη, Αθήνα, Τηλ.: 210 93 11 111

* Θεσσαλονίκη : Αδριανουπόλεως 20 & Αιγαίου, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 45 85 55

* Πάτρα : Αγίου Ανδρέου 111, Τ.Κ. 262 21 Πάτρα, Τηλ.: 2610 42 45 45

* Λάρισα : Μαρίνου Αντύπα 2 & Κούμα (Κεντρική Πλατεία Λάρισας), Λάρισα, Τηλ.: 2410 66 00 90

* Ηράκλειο : Γεωργ. Παπανδρέου & Δρακοντοπούλου 49, Ηράκλειο, Κρήτη, Τηλ.: 2810 34 20 65

* Ρόδος : Καναδά 73 (Πλατεία Αγ. Νικολάου), Ρόδος, Τηλ.: 22410 78 302

[email protected]   –  www.kord.gr  

Facebook Comments

POST A COMMENT.