Ιατρικό Τατουάζ Θηλής: Το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης μαστού

breast

Κάθε γυναίκα που βγαίνει νικήτρια από τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού δικαιούται να είναι ακέραιη και με την αυτοπεποίθηση της νικήτριας της ζωής. Δικαιούται καμία σκιά να μη σκοτεινιάζει τον ήλιο που θα φωτίζει στο εξής τη ζωή της. Το σημάδι της νόσου στο στήθος αξίζει να γίνει σημάδι ζωής και όχι σημάδι θλίψης. Σε αυτό συμβάλλει και το ιατρικό τατουάζ θηλής, το τελικό στάδιο στο ταξίδι της αποκατάστασης μαστού!

breast-1Μία μεγάλη προσπάθεια ξεκινά από σήμερα η Cosmedic με στόχο, κάθε γυναίκα που έζησε την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού και βγήκε νικήτρια, να ξανανιώσει ολόκληρη και ικανοποιημένη με την εμφάνισή της.

Προσφέρει την υπηρεσία δωρεάν, σε όλες τις γυναίκες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αποκατάσταση της θηλής με μικροχρωματισμό, μετά από καρκίνο μαστού.

H Cosmedic είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση  (ΚοινΣΕΠ) που δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2018.

Αντικείμενό της, είναι η τεχνική του μικροχρωματισμού, γνωστή και ως  ιατρικό τατουάζ θηλής.

Ιατρικό Τατουάζ – Cosmedic Tattoo

breast-2   Το ιατρικό τατουάζ αποτελεί ένα πραγματικό στοίχημα για την ομάδα     της Cosmedic, καθώς στόχος τους είναι να κάνουν τη μέθοδο     ευρύτερα γνωστή στη χώρα μας.

Πρόκειται για επαναχρωματισμό της θηλής και της άλω,     μετά από χειρουργείο μαστεκτομής και αποκατάστασης σε γυναίκες   που αντιμετώπισαν τον καρκίνο του μαστού.

«Ο χρόνος που απαιτείται για την εφαρμογή είναι πολύ σύντομος και     τη διαδικασία θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε χωρίς πόνο. Το   αποτέλεσμα κάνει τη γυναίκα που πραγματοποιεί την εφαρμογή να   νιώθει και πάλι ολόκληρη και της χαρίζει ξανά το χαμόγελό της.

Αυτό το χαμόγελο θέλουμε να είναι και η δικιά μας πληρωμή», είπε μεταξύ άλλων ο γιατρός Νίκος Δημήτρουλας, επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, έμαθε τη συγκεκριμένη τεχνική στο Ισραήλ και είναι από τους λίγους που την εξασκούν στην Ελλάδα.

Η γεμάτη ευαισθησία προσέγγιση του κ. Δημητρούλα στο θέμα της αποκατάστασης του μαστού και η ανθρωπιστική προσφορά του ίδιου και της ομάδας του Cosmedic στις πάσχουσες γυναίκες μας κίνησε το ενδιαφέρον να τον ρωτήσουμε ποια ανάγκη ήθελε να καλύψει και τι γίνεται συνήθως στις περιπτώσεις αποκατάστασης της θηλής μετά από ένα χειρουργείο μερικής ή ολικής μαστεκτομής. “Υπήρχε μία προσέγγιση που έδινε λιγότερο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ίσως επειδή πολλοί χειρουργοί δεν αξιολογούν τη σοβαρότητα που έχει για μία γυναίκα ένα  αποτέλεσμα όσο πιο κοντά στο φυσικό. Σίγουρα, προτεραιότητα έχει η σωματική αποκατάσταση και η αποφυγή του κινδύνου, αλλά και η ψυχολογική αποκατάσταση δεν είναι ήσσονος σημασίας”.

Το χαμόγελο των γυναικών που παίρνουν ένα καλό αποτέλεσμα που τις κάνει να μην αισθάνονται μειονεκτικά για το στήθος τους είναι η πληρωμή της ομάδας Cosmedic που δίνει ένα μάθημα ηθικής και ανθρωπισμού προς όλους.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.