Συμμετοχή Τέρενς Κουίκ στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Τ. ΚΟΥΙΚ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, μετείχε στη 38η Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ερεβάν, υπό την προεδρία της Αρμενίας.

Στην παρέμβασή του στη πρωινή συνεδρίαση, ο ΥΦΥΠΕΞ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στα Συμβούλια του ΟΣΕΠ πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο στόχο μας. Πρέπει να μιλάμε για την οικονομική συνεργασία μας. Τις πολιτικές διαφορές μας, όσες υπάρχουν μεταξύ κρατών – μελών του Οργανισμού μας, μπορούμε (και επιβάλλεται) να τις συζητάμε σε άλλα fora. Σε άλλα Όργανα. Μη χάνουμε το χρόνο μας όταν έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για την ανάπτυξη όλης της παρευξείνιας περιοχής, η οποία επηρεάζει θετικά όλα τα Βαλκάνια και βεβαίως και την Ελλάδα.

Γι αυτήν την ανάπτυξη, είμαστε υποχρεωμένοι πρωτίστως να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομών, όπως ο αυτοκινητόδρομος – δακτυλίδι της Μαύρης Θάλασσας και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες σε αυτήν τη περιοχή. Υποδομές που θα βοηθήσουν στο εμπόριο, στις μεταφορές αλλά και στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Επίσης, πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο το χρηματοδοτικό εργαλείο που ίδρυσε η Ρωσία σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα Επενδύσεων και Εμπορίου της Μαύρης Θάλασσας και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του ΟΣΕΠ, με κύριο σκοπό την χρηματοδότηση δράσεων που θα ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan, τους υφυπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας κ.κ. Garen Nazarian kai Ruben Rubinyan, τον Αζέρο υφυπουργό Εξωτερικών,  Mahmud Guliyev, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Aleksandr Pankin.

Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.