Εκλογές στην Τουρκία: Η «απειλή» Ιντζέ και ο άσος στο μανίκι του Ερντογάν

turkey-election

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει για τα επόμενα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, κατακεραυνώνει τηβρώμικη και χαοτική «Παλιά Τουρκία» και επαίρεται πως μεταμόρφωσε την χώρα σε ένα μοντέρνο κράτος. «Ο Ερντογάν είναι κουρασμένος, δεν έχει πια καμία χαρά και είναι αλαζόνας… Από τη μια πλευρά έχετε έναν κουρασμένο πολιτικό και από την άλλη “νέο αίμα”» απαντά με τη σειρά του ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Στις κάλπες καλούνται σήμερα, Κυριακή, πάνω από 62 εκατομμύρια Τούρκοι για να τις διπλές πρόωρες εκλογές, τη σημαντικότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών στη γειτονική χώρα. Σχεδόν σε κάθε του ομιλία, ο Ερντογάν θυμίζει στον τουρκικό λαό τα… παλιά χρόνια: όταν η Τουρκία είχε «βουνά» με σκουπίδια δίπλα στους δρόμους, τα νοσοκομεία ήταν πάντα ασφυκτικά γεμάτα και οι δρόμοι δεν φωτίζονταν επαρκώς.

Αυτό το μήνυμα «μεταμόρφωσης» της Τουρκίας είναι και αυτό που έχει δώσει στον Ερντογάν 12 εκλογικές νίκεςτα τελευταία 16 χρόνια, αναδεικνύοντάς τον στον μακροβιότερο πολιτικό ηγέτη της γειτονικής χώρας από το 1923.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, όμως, βρίσκεται ακόμη μπροστά του… Και μάλιστα είναι ένα… εμπόδιο που έθεσε ο ίδιος στον εαυτό του, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές πριν από λίγο καιρό.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οι Τούρκοι πολίτες έχουν επιλογές, καθώς τα κόμματα έχουν ρίξει στη «μάχη» τους πιο… δυνατούς υποψηφίους τους. Στο παρελθόν, η λαοθάλασσα στις προεκλογικές ομιλίες του Ερντογάν ήταν κάτι το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: cnn.gr

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.