Σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζητά ο Μοσκοβισί από το Eurogroup

moskovisi

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα για την ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, όπου αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την έξοδο της Αθήνας από το πρόγραμμα βοήθειας.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν πακέτο σημαντικών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Public Snat.

«Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», επέμεινε, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας θα «είναι ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και συμβολικό μέσο για την Ευρώπη».

Πηγές της ευρωζώνης επιμένουν πως οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο Eurogroup στη βάση της ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους που θα συντάξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα οδηγούν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος χαμηλότερα του 15% του ΑΕΠ έως το 2040 και χαμηλότερα του 20% του ΑΕΠ έως το 2060, ήτοι σε βιώσιμα επίπεδα.

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.