Το Instagram χτυπά καμπανάκι κινδύνου εξάρτησης στους χρήστες του…

instagram

Θα ηχεί «συναγερμός» εάν είναι επί ώρες στην οθόνη τους

«Καμπανάκι κινδύνου» θα «χτυπάει» το Instagram στους χρήστες που έχουν απορροφηθεί τόσο πολύ σκρολάροντας στην οθόνη τους επί ώρες, που βρίσκονται ένα βήμα πριν αποκτήσουν εξάρτηση, καθώς οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τον «συναγερμό», ωστόσο η εταιρία πιστεύει ότι θα είναι χρήσιμος για να βοηθήσει όσους τσεκάρουν σχεδόν με ψυχαναγκαστικό τρόπο τις αναρτήσεις.

Τη νέα λειτουργία παρατήρησαν πρώτοι οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας «TechCrunch» που εξειδικεύεται σε θέματα νέων τεχνολογιών. Διαπίστωσαν ότι κάποιοι χρήστες, όταν σκρόλαραν επί πολλές ώρες στις οθόνες τους στο Instagram, λάμβαναν το μήνυμα «Εχετε απορροφηθεί – Εχετε δει όλες τις νέες αναρτήσεις τις τελευταίες 48 ώρες».

Επειτα από ερώτηση του «TechCrunch» ο εκπρόσωπος του «Instagram» επιβεβαίωσε ότι η νέα εφαρμογή του «συναγερμού» δοκιμάζεται ήδη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, με σκοπό μελλοντικά να διευρυνθεί η χρήση του. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν το «καμπανάκι κινδύνου» θα ενεργοποιείται μόνο αν ο χρήστης δει πράγματι όλες τις αναρτήσεις των τελευταίων δυο ημερών ή αν έχει παρακολουθήσει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό αναρτήσεων που έχουν επιλεγεί μέσω αλγορίθμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του «Instagram» δήλωσε κατά το «espressonews.gr», ότι στόχος της νέας λειτουργίας είναι να βοηθήσει τους χρήστες να συνειδητοποιήσουν πόσο χρόνο μένουν «κολλημένοι» στο Instagram, έτσι ώστε να καταβάλουν προσπάθειες να τον ελαττώσουν, πριν αποκτήσουν την αποκαλούμενη «εξάρτηση από το διαδίκτυο». Οσοι από την άλλη έχουν ήδη αποκτήσει «εξάρτηση» θα αντιληφθούν το πρόβλημά τους και θα αποκτήσουν κίνητρο να κάνουν προσπάθειες «απεξάρτησης».

Πηγή: ergasianews.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.