Microsoft Hellas: Τεχνολογικές εξελίξεις, τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακός μετασχηματισμός

microsoft

Τo 3ο Microsoft Summit, το μεγαλύτερο event τεχνολογίας έρχεται στις 22 Μαΐου, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο μέλλον

Λίγες μέρες πριν το κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός της χώρας, το 3ο Microsoft Summitπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στην Άιθουσα «Σταύρος Νιάρχος», της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοικητική ομάδα της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας παρουσίασε, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους στόχους και τη δομή του συνεδρίου και μίλησε για το παγκόσμιο όραμα της εταιρείας, ανοίγοντας την συζήτηση σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή εποχή.

«Η συζήτηση για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες, έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας διεθνώς, η Microsoftανοίγει και στην Ελλάδα το διάλογο γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα, παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη που φέρει, ώστε να εξασφαλίσει την αξιοποίησή της τεχνολογίας προς όφελος του κάθε ανθρώπου, οργανισμού και χώρας» σημείωσε η κα. Πέγκυ ΑντωνάκουCEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

Κάνοντας μια αναδρομή στην χρονιά που διανύουμε, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε σε τρεις σημαντικές στιγμές, ξεκινώντας από το πρόσφατο σύμφωνο συνεργασίας που η εταιρεία υπέγραψε με την κυβέρνηση της Μάλτας,συμβάλλοντας στην υλοποίηση του ψηφιακού οράματος της χώρας. Στη συνέχεια η κα. Αντωνάκου αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα της εταιρείας με έμφαση στις πωλήσεις λύσεις cloud ως την καλύτερη απόδειξη ότι οι ελληνικές εταιρίες έχουν κατανοήσει πως, αξιοποιώντας τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία, μπορούν να αναπτυχθούν και να μετασχηματιστούν ψηφιακά παραμένοντας ανταγωνιστικές. Μάλιστα η Ελλάδα κατατάσσεται στο Top 5 των Ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τις πωλήσεις του Cloud, αποτέλεσμα της προσήλωσής της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων.  Τέλος, η κα. Αντωνάκου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα START, ένα πρόγραμμα για τους πολίτες της Αθήνας  σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Social Innov που στόχο έχει την μείωση του ψηφιακού χάσματος και την ψηφιακή εκπαίδευση.

Αμέσως μετά, ο κ. Βαγγέλης ΜόρφηςΔιευθυντής Marketing & Operations της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, αναφέρθηκε αναλυτικά στο Microsoft Summit ως ένα παράθυρο προς το μέλλον, συνδεδεμένο άρρηκτα με την ευρύτερη στρατηγική και τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας. «Το 3ο Microsoft Summit με θέμα Empower3Countries,OrganizationsPeople έχει στόχο να εμπνεύσει, να παρουσιάσει την μεγάλη εικόνα, και να αναδείξει το πώς η δύναμη της τεχνολογίας υποστηρίζει χώρεςοργανισμούς και πολίτες να εκπληρώσουν το δυναμικό τους», σημείωσε.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσω Skype, έναν από τους ομιλητές του 3ου Microsoft Summit, τον Dr. Dimitri Amira παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τα όσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θα μοιραστεί με το κοινό του Summit την ερχόμενη Τρίτη. O ελληνικής καταγωγής ακτινολόγος και Consultant Musculoskeletal Radiologist στο Imperial College Healthcare NHS Trust, πραγματοποίησε με την ομάδα του την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια συσκευής μεικτής πραγματικότητας, HoloLens της Microsoft.

Τέλος, με αφορμή τη συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας και την επερχόμενη εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η κα. Αντιγόνη Παπανικολάου, Διευθύντρια Νομικών & Εταιρικών Υποθέσεων για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, αναφέρθηκε, εν συντομία, στο πώς η Microsoft  μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να προστατεύσουν τους πελάτες αλλά και την ίδια την επιχείρησή τους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη Τρίτη 22 Μαΐου στην μεγαλύτερη γιορτή της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του επιχειρείν, το 3ο Microsoft Summit.

Περισσότερες πληροφορίες για το #MicrosoftSummitGR εδώ!

Facebook Comments

POST A COMMENT.