Παρίσι: Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης

parisi-eglima

Τη φωτογραφία του δράστη της χθεσινοβραδινής επίθεσης στο Παρίσι έδωσε στη δημοσιότητα η Le Parisien, δημοσιοποιώντας παράλληλα και πληροφορίες για τη ζωή του 20χρονου Khamzat Azimov.

 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο νεαρός είχε γαλλική υπηκοότητα αλλά καταγωγή από την Τσετσενία. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Le Parisien», ο Azimov έλαβε υπηκοότητα το 2010. Η οικογένειά του εγκατέλειψε τη Ρωσία στις αρχές του 2000 και εγκαταστάθηκε στη Νίκαια.

Η μητέρα του έγινε υπήκοος Γαλλίας το 2010 και ο Azimov, που ήταν ακόμη ανήλικος, έλαβε αυτόματα υπηκοότητα. Μέχρι και σήμερα, ο πατέρας του παραμένει Ρώσος πολίτης.

Δικαστική πηγή αποκάλυψε σε γαλλικά ΜΜΕ ότι ο 20χρονος δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τις αρχές στο παρελθόν.

7713123 1030cc90 56bd 11e8 aba9 269965d92401 1 1000x625
Πηγή φωτογραφίας: Le Parisien 

Ο φάκελός του είχε τη σήμανση S, που σημαίνει ότι η αντιτρομοκρατική θεωρούσε πως θα μπορούσε να απειλήσει την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Λόγω αυτού, οι αστυνομικοί είχαν το δικαίωμα να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν τελικά κάτι τέτοιο συνέβη. Η μητέρα και ο πατέρας του έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία, ανέφερε πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που δράστης τσετσενικής καταγωγής πραγματοποιεί τρομοκρατική επίθεση σε γαλλικό έδαφος. Στη Γαλλία κατοικούν πάνω από 30.000 άνθρωποι τσετσενικής καταγωγής.

Το περιστατικό της επίθεσης στο Παρίσι

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πέντε ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δύο φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Το περιστατικό συνέβη στο Παρίσι κοντά στην Όπερα Γκαρνιέ, στο 2ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν όταν σημειώθηκε η επίθεση με το κίνητρο του δράστη να παραμένει άγνωστο.

Πηγή: cnn.gr / efsyn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.