Έφυγε από τη ζωή η πρόεδρος της ΕΑΕΤΕ, Γωγώ Χατζηνικολάου

gogo

Έφυγε, σήμερα, 2 Μαΐου, από τη ζωή η πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού (ΕΑΕΤΕ), Γωγώ Χατζηνικολάου, σε ηλικία 72 ετών.

%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85-%ce%b3%cf%89%ce%b3%cf%8eΗ Γωγώ Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946.

Το 1973 παντρεύτηκε τον Απόστολο Χατζηνικολάου, ιδρυτή και πρόεδρο της ΕΑΕΤΕ, και έκτοτε αφιέρωσε όλη της την αγάπη και την ενέργεια στην Ένωση, αρχικά ως αντιπρόεδρος –ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 1980– και αργότερα, μετά το θάνατο του Απόστολου Χατζηνικολάου το 2001, ως πρόεδρος, μέχρι το θλιβερό για όλους μας θάνατό της.

 

%ce%b3%cf%89%ce%b3%cf%8e-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85-1Για τον Απόστολο και τη Γωγώ Χατζηνικολάου, η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού ήταν το παιδί που δεν απέκτησαν και ανάλογη ήταν και η αφοσίωσή τους σε αυτή. Σε όλη τη διάρκεια της κοινής ζωής τους, η Γωγώ Χατζηνικολάου στάθηκε πλάι του πολύτιμη βοηθός και συνεργάτης στην πραγματοποίηση πολλών και σημαντικών συνεδρίων και ημερίδων με Έλληνες Επιστήμονες του Εξωτερικού, αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο του ομογενειακού τύπου ως γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων του εξωτερικού με την πατρίδα.

Μεταξύ αυτών των σημαντικών συνεδρίων, αξίζει να αναφερθούν

  • Το 1980, το Α’ Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικού Τύπου, στην Αθήνα. με πρωτοβουλία της Ένωσης &
  • Το 1999, το Α’ Διαβαλκανικό Συνέδριο Τύπου, σε Σόφια και Θεσσαλονίκη

Σε όλους όσοι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε δίπλα της, είτε ως συνεργάτες είτε ως φίλοι, ήταν γνωστή η αγάπη της Γωγώς Χατζηνικολάου για το συνάνθρωπο, γεγονός που τη χαρακτήριζε έως το τέλος της ζωής της.

????????????????????????????????????

Τα τελευταία χρόνια, αποδείχτηκε γενναία στην άνιση μάχη της με τον καρκίνο, την οποία έχασε σήμερα το πρωί.

Όλα τα μέλη της ΕΑΕΤΕ και οι φίλοι της ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Facebook Comments

POST A COMMENT.