Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον απόδημο Ελληνισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

Τέρενς Κουίκ

Σε όλη την Ομογένεια, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης, στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου για το 2018. Να είναι μια χρονιά που να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η ελληνική ψυχή, ακόμα και στην 3η και 4η γενιά καταδεικνύει έναν Ελληνισμό που τον σέβονται οι χώρες στις οποίες ζει, αποτελώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή γέφυρα με την μητέρα – πατρίδα.

Ευχαριστώ όλους για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Συλλόγους, Αδελφότητες και τις Εκκλησιαστικές Ενορίες που αποτέλεσαν τον πρώτο συσπειρωτικό πυρήνα σε κάθε τόπο που έφταναν οι πρώτοι μετανάστες μας. Η Εκκλησία, εξάλλου, μαζί με την ελληνική γλώσσα, είναι οι δύο γέφυρες που ενώνουν την Διασπορά με την Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έτσι θα πορευτούμε και την νέα χρονιά.

Ευχαριστώ και τα Ομογενειακά ΜΜΕ για το έργο που προσφέρουν στις χώρες που δραστηριοποιούνται.

Διαβεβαιώνω ότι στην λογική και πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών, Απόδημος Ελληνισμός δεν είναι μόνον εκείνος ο οποίος ζει, αναπτύσσεται στις μεγαλουπόλεις τις Αμερικής, του Καναδά ή της Αυστραλίας, αλλά και εκείνος που, ξεχασμένος, δίνει το δικό του δυναμικό παρών κυρίως στην Αφρικανική Ήπειρο, αλλά και στην Λατινική Αμερική ή σε Παραευξείνιες χώρες και σε πόλεις της Ρωσίας, του Καυκάσου, όπου οι Πόντιοι ειδικότερα βαστάνε γερά τις ρίζες τους.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια στα πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών που έχουμε ξεκινήσει με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Αρμενία και που σύντομα θα διευρύνουμε με νέες πρωτοβουλίες μας.

Τέλος να σημειώσω ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα είναι και το 2018 με ακόμα περισσότερα προγράμματα κοντά στα παιδιά, τους φοιτητές της Διασποράς, αλλά και τους συνταξιούχους ευαίσθητων περιοχών όπως η Μαριούπολη. Απευθείας προγράμματα, αλλά και εξειδικευμένα στο πλαίσιο των τριμερών μας συνεργασιών.

Υπενθυμίζοντας αυτό που λέω πάντα: “Στις σχέσεις Ελλάδας – Ομογένειας το κόμμα είναι ένα, το κόμμα λέγεται Ελλάδα και σημαία της είναι η γαλανόλευκη με τον Σταυρό”, εύχομαι η Παναγιά να είναι κοντά σε όλους σας».

Facebook Comments

POST A COMMENT.