Παγκόσμια ανησυχία από τη δοκιμή πυραύλου της Β.Κορέας που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

w11-7381518445573

Επιτυχής ήταν η δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) που έκανε την Τρίτη το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Πρόκειται για πύραυλο νέου τύπου και συγκεκριμένα είναι ένας Hwasong-15 με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του απομονωμένου καθεστώτος.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης

Κιμ Γιονγκ Ουνχαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15, κατά την ίδια πηγή. Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του, διευκρινίστηκε.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από περιοχή νότια της Πιονγκγιανγκ με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και ο στρατός της Νότιας Κορέας εξετάζει τις λεπτομέρειες μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι Αρχές της Ιαπωνίας είχαν τεθεί σε επαγρύπνηση από το πρωί της Δευτέρας μετά τον εντοπισμό ύποπτων ραδιοεπικοινωνιών από βορειοκορεάτικης πλευράς.

Τραμπ: «Θα το τακτοποιήσουμε»

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την νέα πυραλική δοκιμή του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν πως η κυβέρνησή του θα το τακτοποιήσει.

Η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ «είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε», σημείωσε.

Ο Τραμπ επισήμανε ότι το γεγονός δεν αλλάζει την προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

CNNnews

Facebook Comments

POST A COMMENT.