Έρχεται διαγωνισμός για 100 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στους Δήμους

dimos_xalandriou-696x392
Προκήρυξη για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους της χώρας αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Πρόκειται για θέσεις σε οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες δήμων, οι οποίες κατά κοινή ομολογία αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένες, παρότι κρίσιμες για τη λειτουργία των ΟΤΑ. Στην «πρώτη γραμμή» θα βρεθούν νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, με τον κ. Σκουρλέτη να περιγράφει τα εξής: «Τις επόμενες μέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για 100 μηχανικούς και οικονομολόγους στοχευμένα σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους. Εκεί που υπάρχει η πλήρης απογύμνωση των υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά. Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δήμων έχουν σοβαρό ζήτημα έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού, έπειτα από τους περιορισμούς που επέβαλαν τα Μνημόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην σύνταξη μελετών, στην υποστήριξη έργων υποδομών ή τεχνικών έργων κλπ.
Γενικότερα ως προς το ζήτημα στελέχωσης των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα κινητικότητας αναφέροντας ότι «ενδεχομένως να λύσει το ζήτημα του προσωπικού στους δήμους», καθώς οι ΟΤΑ θα μπορούν να απορροφήσουν προσωπικό από το νέο έτος και συγκεκριμένα όταν ανοίξει ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας, λόγω της καθυστέρησης στην επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων τους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.