ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ: “Όταν το ρήμα γίνεται όνομα. Η “αγαπώ” και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των Δημοτικών”

IMG_3859

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, “ Θωμάς Θωμαΐδης”, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου,  φιλοξένησε και παρουσίασε – με μουσική και λόγο – τον κ.Παντελή Μπουκάλα, ποιητή, δοκιμιογράφο, επιφυλλιδογράφο και μεταφραστή, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη δημιουργικότητα της δημοτικής γλώσσας.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε το βιβλίο του κ.Παντελή Μπουκάλα: Όταν το ρήμα γίνεται όνομα. Η “αγαπώ” και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των Δημοτικών (Α΄ τόμος της σειράς  “Πιάνω γραφή να γράψω… Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι”).

Το έργο του κ.Παντελή Μπουκάλα παρουσίασαν ο κ.Γιάννης Μπάρτζης ΔΦ, συγγραφέας, ο κ.Δημήτρης Παπαγεωργάκης, φιλόλογος και η κ.Σοφία Δασκαλοπούλου, φιλόλογος.

Η  Παιδική Χορωδία και η Γυναικεία Χορωδία  Opus Femina του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ.Φάλιας Παπαγιαννοπούλου, η  κ.Αναστασία Γοραντωνάκη-Αγγιστριώτη, ο  κ.Χρήστος Μπινιάρης, η  κ.Φωτεινή Σοφού και η  κ.Μάνια Χρυσομαλλίδου συνόδευσαν με τραγούδια.

Η κ.Σοφία Ρήγα ήταν στο πιάνο, κ.Γεωργία Παϊβανά στο βιολί, ο κ.Όσβαλντ Αμιράλης στο κοντραμπάσο,  ο κ.Νίκος Σουκαράς στην κιθάρα, ο κ.Δημήτρης Στρατουδάκης στα κρουστά και ο κ.Γιάννης Τζέλης στο κλαρίνο.

Ο κ.Παντελής Μπουκάλας, ολοφάνερα συγκινημένος από την φιλοξενία και την παρουσίαση,  ευχαρίστησε ομιλητές, χορωδούς, μουσικούς και όσους παρακολούθησαν αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση! Φυσικά, μίλησε για τη μεγάλη αξία των δημοτικών τραγουδιών και αναφέρθηκε στο μακρύ ταξίδι της έρευνας και μελέτης, που απαιτείται, για την ανακάλυψη του τεράστιου πλούτου τους!

 

 

 

Τσέτσι Τσάνκοβ

Φωτογράφος

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ

Αναπληρωματικό  Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

www.eaete.gr

 

tel.6937650867

phototsetsi.gr

email. [email protected]

facebook.com/phototsetsi

 

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.