Υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση η Ντόρα Μπακογιάννη

ntora_mpakogianni

Η στένωση οσφυικής μοίρας ήταν η αιτία που οδήγησε στο χειρουργείο τη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, λίγους μήνες μετά την περιπέτεια που είχε με το γόνατό της.

Συγκεκριμένα, πρόβλημα και στην σπονδυλική στήλη ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποβλήθηκε χτες, Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, σε νευροχειρουργική επέμβαση για στένωση οσφυικής μοίρας στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan.

Την επέμβαση πραγματοποίησε ο Διευθυντής Νευροχειρουργός, κ. Βασίλειος Βουγιούκας, υπεύθυνος τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, στο Νοσοκομείο Metropolitan.

Η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχημένη και η μετεγχειρητική πορεία της βουλευτού της ΝΔ εξελίχτηκε ομαλά. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης αναμενόταν να λάβει εξιτήριο.

Η στένωση οσφυικής μοίρας

Σπονδυλική στένωση είναι η στένωση του σωλήνα στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, και η πίεση του νωτιαίου μυελού ή των οσφυϊκών νεύρων. Οι περισσότερες στενώσεις αρχίζουν και εμφανίζονται από την ηλικία των 50 και άνω ως αποτέλεσμα της εκφύλισης της σπονδυλικής στήλης (με ελάχιστες εξαιρέσεις μερικούς ασθενείς που γεννιούνται με συγγενώς στενό κανάλι). Οι περισσότεροι ασθενείς μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί έως κάτι τους προκαλέσει επιπλέον πίεση των νεύρων όπως μια κήλη δίσκου ή ένας τραυματισμός στην οσφυϊκή μοίρα.

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της σπονδυλικής στένωσης περιλαμβάνουν :
• Πόνο ή αδυναμία ή μουδιάσματα στα πόδια κυρίως από τους γλουτούς μέχρι τις γαστροκνημίες, τα οποία χειροτερεύουν με το περπάτημα και βελτιώνονται στην καθιστική θέση
• Οσφυαλγία η οποία κατά κανόνα βελτιώνεται αν σκύψει κανένας μπροστά ή καθίσει
• Καψίματα, μυρμηγκιάσματα ή αίσθηση βελόνων στα κάτω άκρα
• Πολύ σπάνια οι ασθενείς μπορεί να έχουν και διαταραχές που αφορούν τις κενώσεις η και την ούρηση.
Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.