Επιστολή διαμαρτυρίας : “Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό φθίνει”

gavrogloy_56

Όσοι ζούμε και αγαπάμε τη Διασπορά παρακολουθούμε άφωνοι άλλη μια φορά τα όσα η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, που μένει πάντα σημείο αναφοράς για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων στο εξωτερικό και ειδικά τελευταία με την υποχρεωτική μετανάστευση μορφωμένων νέων με οικογένεια, αποφασίζει για εμάς χωρίς ….εμάς!
Χωρίς ίχνος λογικής, σεβασμό δικαίου, τήρηση νόμων αλλά και σωστή διαχείρηση των οικονομικών πόρων που η Ελλάδα στερεί από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, μαθαίνουμε επίσημα σήμερα ότι νέοι εκπαιδευτικοί, που θα κερδίζουν 3 φορές το μισθό των δασκάλων που έχουν οικογένεια και πατρίδα εδώ, σ’ εμάς, έρχονται να τους αντικαταστήσουν.
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς στοιχειώδη γνώσης της γλώσσας της χώρας απόσπασης, και βέβαια χωρίς ανάλογη εμπειρία. Και με καμία εγγύηση ότι θα θελήσουν να μείνουν, αφού ως νέοι έχουν άλλες απαιτήσεις και αντοχές πολλοί νέοι που ήρθαν να διδάξουν το τελευταίο διάστημα, γύρισαν πίσω από τον πρώτο κιόλας χρόνο.
Παρά την αγανάκτηση της Διασποράς και το γεγονός ότι πολλές τέτοιες υποθέσεις είναι αυτή τη στιγμή στα ελληνικά δικαστήρια και πολλές άλλες έχουν κερδηθεί από τότε που ξεκίνησε αυτή η «σταυροφορία» εξόντωσης των δικών μας δασκάλων, θα πρέπει κι από πάνω να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι η παρανομία ενός κράτους, όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά περνάει ….απαρατήρητη!
Πριν βιαστείτε λοιπόν να «βολευτείτε» με το νέο δάσκαλο, σκεφτείτε ότι έτσι βοηθάτε η ατιμία να γίνει νομιμότητα. Με την ανοχή σας βοηθάτε να περάσετε στα παιδιά μας το μήνυμα ότι οι δάσκαλοί τους, που έκαναν δεκαετίες εδώ παραπάνω από ένα «ξερό» μάθημα, πρέπει να πεταχτούν στην άκρη. Ότι στη ζωή περνάει ο «τσαμπουκάς». Ότι σπρώχνοντας και κλωτσώντας όλα γίνονται!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ λοιπόν. Ότι αν δε βγούμε από το …zone de confort μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα μέλλον ποιότητας, ισοτιμίας, και επιτέλους …κοινού νου! Ούτε για μας ούτε για τα παιδιά μας! Αύριο κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε χειρότερο μοίρα από εκείνη του δασκάλου μας! Ας κάνουμε κάτι ΤΩΡΑ!
Ξεκινώντας, αν μη τι άλλο, από αυτή τη δήλωση : Δάσκαλο ήδη έχουμε! Σας ευχαριστούμε!

Facebook Comments

POST A COMMENT.