Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε να δούμε 4ο πρόγραμμα στην Ελλάδα

moscovisi1708ptd
Αισιόδοξος εμφανίσθηκε στην Ουάσιγκτον ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει εγκαίρως και επιτυχώς το τρέχον πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

Σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δει ένα 4ο πρόγραμμα για τη χώρα, αλλά ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ικανή να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές, με χαμηλά επιτόκια. Θα πρέπει να γίνει ξανά μία ελκυστική χώρα, για να επιστρέψουν οι επενδυτές δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας μέσω των μεταρρυθμίσεων».

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος».

Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι «δεν μπορεί να ξέρει πόσο αποφασισμένο» θα είναι το ΔΝΤ να μείνει και όπως τόνισε, «αυτό θα εξαρτηθεί και από την ποιότητα των λύσεων που θα βρούμε».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στην ελάφρυνση του χρέους, σημειώνοντας ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει ήδη για τη χάραξη μίας κοινής στρατηγικής για το θέμα. Όπως είπε, το θέμα τέθηκε στο τελευταίο Eurogroup ενώ το έχει συζητήσει και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

in.gr

  • 0

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.