Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου 2017 από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

PHOTO 1 (2)

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτής, που έλαβε χώρα σήμερα 26 Ιουνίου 2017 ενέκριναν ομοφώνως την πρόταση του Προέδρου, κ. Θεόδωρου Βενιάμη και του Διοικητικού Συμβουλίου της για την επέκταση υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, προκειμένου να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.

 

Επιπροσθέτως, τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βενιάμης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού.

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.