Πρώτη φορά εκλέγεται Έλληνας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης

Κώστας-Τσιούφης
Σημαντική ελληνική διάκριση στο 27ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υπέρτασης στο Μιλάνο, στο οποίο η ελληνική συμμετοχή είναι αξιοσημείωτη με κορυφαίο γεγονός την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (EuropeanSociety of Hypertension) του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Αναπλ. Καθηγητή Καρδιολογίας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κώστα Τσιούφη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Έλληνας στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, μίας Εταιρείας με ισχυρή παράδοση και απήχηση στο διεθνή επιστημονικό περιβάλλον, καθώς είναι επικεφαλής 34 Εθνικών Εταιρειών Υπέρτασης, 186 Κέντρων Αριστείας και 1.200 ειδικών στην υπέρταση.
 
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Εταιρείας, ο κ. Τσιούφης τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης στις Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ευθύνεται ακόμη σήμερα για το 50% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και 15% του συνόλου των θανάτων. Αυτό μπορεί να γίνει, όπως τόνισε ο κ. Τσιούφης, με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της ελάττωσης της κατανάλωσης αλατιού, της μείωσης της παχυσαρκίας, της άσκησης και της συμμόρφωσης στην αντιυπερτασική αγωγή. Μάλιστα, η τεχνολογία (διαδικτυακές εφαρμογές, applications) και η επέκταση της χρήσης σταθερών συνδυασμών με δύο ή περισσότερα φάρμακα σε ένα δισκίο θα συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
 
Στο διεθνές αυτό συνέδριο, έντονη ήταν η επιστημονική παρουσία της Ελλάδας, και μάλιστα η χώρα μας κατετάγη στην τρίτη θέση από πλευράς συμμετοχής σε επιστημονικές εργασίες. 
Ρούλα Σκουρογιάννη

Facebook Comments

POST A COMMENT.