Μεγάλη γιορτή για τα 60 Χρόνια των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη

Φίλοι_Μ.Μπενάκη -αφίσα

60 Χρόνια ΦίλοιΜε την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία με τον πολυβραβευμένο συνθέτη και κιθαριστή Βαγγέλη Μπουντούνη, την εξαίρετη σολίστ της κιθάρας Μάρω Ραζή, τους String Demons (το βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και τη βιολονίστρια Λυδία Μπουντούνη) στο τσέλο και το βιολί και τους Κιθαριστές. Οι αξιόλογοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν συνθέσεις ελλήνων και ξένων μουσουργών καθώς και δικές τους, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο και το Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Η συμμετοχή στη συναυλία κοστίζει 15€ (είσοδος & ποτό), και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από Τρίτη 25 Απριλίου στο Γραφείο των Φίλων, τηλ. 2107229958.

 

 

Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», από το Μάιο του 1957 που ιδρύθηκε, ενισχύει ηθικά και υλικά το Μουσείο για την πραγματοποίηση των σκοπών του.

mouseio_benaki-1.pngΕπί 60 χρόνια, το Σωματείο έχει προσφέρει πολλά στο Μουσείο Μπενάκη και στον πολιτισμό, εμπλουτίζοντας με αντικείμενα τις πλούσιες και μοναδικές συλλογές του. Γίνεται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει χορηγός εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμβάλλοντας σημαντικά στις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του Μουσείου. Συνεισφέρει στις δαπάνες για την αποπεράτωση των κτηρίων του Μουσείου, καταβάλλει τους μισθούς εκτάκτων συνεργατών για την εκτέλεση ορισμένου έργου, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ή εν μέρει εκδόσεις του Μουσείου και γενικά προσπαθεί, όσο είναι δυνατόν, να καλύπτει τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες όλων των κτηρίων του Μουσείου (συντήρηση κλιματιστικών, ανελκυστήρων κλπ).

Facebook Comments

POST A COMMENT.