50.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για τον α’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών

epaselect epa05851858 People enter the International Monetary Fund (IMF) headquarters while a police officer stands guard outside in Paris, France, 16 March 2017. An employee of the IMF has been injured in the face after an explosion while opening a letter.  EPA/IAN LANGSDON

Πενήντα χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν και πάλι την Κυριακή και στις 18 Ιουνίου κατά τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας με φόντο την απειλή της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ «αποφάσισε να επαναφέρει τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί με την ευκαιρία των προεδρικών εκλογών», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Οι 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα συμμετάσχουν μαζί με στρατιωτικούς στην επιχείρηση Sentinelle (Φρουρά) για να διασφαλίσουν την ασφάλεια περίπου 67.000 εκλογικών τμημάτων.
«Σε κάθε διαμέρισμα, με επικεφαλής τον νομάρχη, έχει πραγματοποιηθεί μια σημαντική δουλειά ανάλυσης και συντονισμού (…) με τους υπευθύνους της αστυνομίας και της χωροφυλακής για να αποσαφηνισθούν σε τοπικό επίπεδο οι τρόποι ανάληψης δράσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως είχε γίνει και στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, θα εξασφαλισθεί «διαρκής επαφή» με τους προέδρους των εκλογικών τμημάτων, καθώς και «τακτική και εμφανής παρουσία» των δυνάμεων ασφαλείας και «διαρκής δυνατότητα επέμβασης».

Facebook Comments

POST A COMMENT.