Διπλό ατόπημα της Ν.Δ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η άμεση κινητοποίηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Διασποράς, σχετικά με τις δηλώσεις Γιώργου Κουμουτσάκου, εκπροσώπου της Ν.Δ. και μερίδας βουλευτών του κόμματος για το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ήταν άκρως συγκινητική και δείχνει το υψηλό επίπεδο πατριωτισμού των Ελλήνων της Ομογένειας.

Η σκληρή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τα προεδρεία των συλλόγων της  Παμμακεδονικής μας κάνει περήφανους για τους συμπατριώτες μας που ζουν σε άλλες χώρες για δεκαετίες αλλά η ψυχή τους είναι στην Ελλάδα.

Ήταν πολύ θετική η κοινοποίηση της διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κόμματα της Βουλής. Η ΝΔ έχει τις απόψεις της για το θέμα, είναι γνωστό άλλωστε, από την εποχή του Αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν έλεγε σε περίοδο κρίσης για το όνομα πάλι, ότι μετά από δέκα χρόνια ποιος Έλληνας θα θυμάται το όνομα.

Με αυτό το σκεπτικό οι πολιτικοί μας μετέθεταν τα προβλήματα της χώρας και δη τα Εθνικά μας για αργότερα , προκειμένου να υπάρχει ηρεμία επί ημερών τους. Ήρθε όμως η στιγμή όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών να πρέπει να λυθούν τώρα. Και η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση πέραν της οικονομικής κρίσης.

Μετά το ατόπημα Γιώργου Κουμουτσάκου  και μερικών βουλευτών για τη στάση τους απένατι στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχθεί το όνομα ‘”Μακεδονία” στη γείτονα χώρα, θέλω να αναφέρω ένα άλλο ατόπημα του Προέδρου της  ΝΔ  Κυριάκου Μητσοτάκη όταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς τους απόδημους  Έλληνες επέλεξε να  το δώσει στην Ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” της Ν.Υ. και μόνο.

Ο απανταχού Ελληνισμός δεν εκπροσωπείται όμως από τον “Εθνικό Κήρυκα”ο οποίος   απευθύνεται στους συνδρομητές του της Νέας Υόρκης και μόνο. Υπάρχουν εφημερίδες στην Αυστραλία, τον Καναδά την Αφρική την Ευρώπη κ.α.

Το μήνυμα θα έπρεπε να σταλεί διαδικτυακά σε όλη την Ομογένεια και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ .

Οι ομογενείς μας,  δεν αντέδρασαν, ενώ θα έπρεπε να ζητήσουν εξηγήσεις για την συγκεκριμένη επιλογή του Προέδρου της Ν.Δ.

Άλλωστε είναι γνωστή η συμπάθεια της οικογένειας Μητσοτάκη για την συγκεκριμένη Εφημερίδα.

 

Γ.Χ.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.