«Eνότητα και αλληλεγγύη» κατά της τρομοκρατίας το μήνυμα του ΝΑΤΟ στη συνάντηση των «28»

nato

«Ενότητα και αλληλεγγύη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» ήταν το μήνυμα που έστειλε το ΝΑΤΟ προς πάσα κατεύθυνση κατά τη συνάντηση των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Συμμαχίας την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, όπου ανάμεσα στα θύματα ήταν και μικρά παιδιά, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την συμμετοχή του Οργανισμού ως πλήρους μέλους στην Παγκόσμια Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Ένας για όλους, και όλοι για έναν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτήριων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενός μνημείου για την 11η Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του νέου αρχηγείου του ΝΑΤΟ, ενώ αναφέρθηκε στη μοναδική φορά που ενεργοποιήθηκε το άρθρο 5 της Συνθήκης για τη συλλογική άμυνα μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

«Η βάρβαρη επίθεση στο Μάντσεστερ δείχνει πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ανοιχτές κοινωνίες μας», υπογράμμισε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την απόφαση της Συμμαχίας να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.