Μνημόνιο συνεργασίας για το γήπεδο του Παναθηναίκού στο Γουδή υπέγραψαν Σ. Φάμελλος και Δ. Μπαλτάκος

olympic-gmes

Μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Παναθηναϊκού για το νέο γήπεδο που θα στεγάσει το «τριφύλλι» στο Γουδή. Το μνημόνιο, στο πλαίσιο του Σχεδίου Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας υπέγραψαν σήμερα ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και o πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, Δημήτρης Μπαλτάκος.

Το μνημόνιο προβλέπει δράσεις μεταξύ ΥΠΕΝ και ΠΑΟ με στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και παράλληλα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης, μέσα από ένα σύνολο αστικών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του μνημονίου, στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου λειτουργεί ποδοσφαιρικό γήπεδο, προβλέπεται η δημιουργία αστικού πάρκου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τον ΠΑΟ, σε χώρο αποδοχής του ιδίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή Γουδή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει, μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού και ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εθελοντικά. Η ομάδα εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίξει επιστημονικά, καθώς και σε επίπεδο τεκμηρίωσης του δημόσιου διαλόγου, το Σχέδιο της Τετραπλής Ανάπλασης.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.