Φωτίζουμε με μωβ συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ

ΙΦΝΕ

Με το μωβ χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), θα φωταγωγηθούν διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια, με την άδεια αρμόδιων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών αρχών παγκοσμίως. Οι εικόνες των φωταγωγημένων διάσημων ορόσημων/μνημείων/κτηρίων θα δημοσιευθούν, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από τα hashtag #unitedwestand2017 και #worldibdday2017.

Όλα αυτά γίνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ, στις 19 Μαΐου. Η Πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα European Federation of Crohns and ColitisAssociations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της, μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας- HELLESCC, και άλλες οργανώσεις ασθενών από όλο τον κόσμο ενώνουν τις προσπάθειές τους γύρω από την καμπάνια «Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ», προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό και να ανοίξει ο δρόμος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.

HELLESCC

Στην Ελλάδα, αρκετοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, έδωσαν την άδειά τους προκειμένου τη νύχτα της 19ης Μαΐου 2017 να φωταγωγηθούν με μωβ χρώμα διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια της περιοχής τους.

Τα ορόσημα/κτήρια/μνημεία που θα φωταγωγηθούν με μωβ χρώμα

 1. Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα
 2. Το Γλυπτό Ομπρέλες στη Θεσσαλονίκη
 3. Το Δημαρχείο στην Καβάλα
 4. Το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα
 5. Η Ακρόπολη των Σερρών – Κουλάς στις Σέρρες
 6. Το Δημαρχείο στην Κοζάνη
 7. Η Κεντρική Γέφυρα στα Τρίκαλα
 8. Η Ιατρική Σχολή στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα
 9. Το Άγαλμα του Στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα στην Καρδίτσα
 10. Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα
 11. Τα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα
 12. Η Ξύλινη Γέφυρα στη Λευκάδα
 13. Τα Σιντριβάνια στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ στην Πάτρα
 14. Το Παλαιό Δημαρχείο στην Αίγινα
 15. Το Παλαιό Δημαρχείο στη Μυτιλήνη
 16. Το Δημαρχείο στο Ρέθυμνο
 17. Η Ενετική Λότζια – Δημαρχείο Ηρακλείου στο Ηράκλειο
 18. Το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο
 19. Το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο λιμάνι της Χίου

Ταυτόχρονα, κατά τις πρώτες ώρες της φωταγώγησης στα συγκεκριμένα σημεία μέλη και φίλοι του συλλόγου και άλλοι εθελοντές θα συμμετέχουν σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις διανέμοντας στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια και παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα ΙΦΝΕ και την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά.

Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ)

Η Ελκώδης Κολίτιδα και η Νόσος Crohn είναι ανίατες χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Οι δύο ασθένειες αναφέρονται συχνά ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ), λόγω των παρόμοιων συμπτωμάτων τους. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και μεταξύ αυτών περίπου 20.000 Έλληνες και Ελληνίδες πάσχουν από ΙΦΝΕ.

Τα άτομα με ΙΦΝΕ ζουν πολεμώντας καθημερινά συμπτώματα όπως η χρόνια κόπωση, ο πόνος, το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα απομόνωσης. Συμπτώματα που πολύ συχνά κανένας δε “βλέπει”.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας καλεί όλους όσους επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα άτομα με ΙΦΝΕ να φωτογραφηθούν με φόντο το φωταγωγημένο κτήριο ή μνημείο της περιοχής τους και στη συνέχεια να δημοσιεύσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κάτω από τα hashtag #unitedwestand2017 και #worldibdday2017), κάνοντας παράλληλα γνωστή την ιστορία αλλά και τις ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με τη φωταγώγηση των διάσημων ορόσημων/μνημείων/κτηρίων της χώρας μας, ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις/δράσεις. Διαβάστε περισσότερα στο: www.crohnhellas.gr

Ρούλα Σκουρογιάννη

Πηγή: dailypharmanews.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.