Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι

mpataklan

Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης χθες βράδυ στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και σκοτώθηκε από την αστυνομία ο ίδιος, ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για τη «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Στην επίθεση στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ στη γαλλική πρωτεύουσα επίσης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την «ριζοσπαστικοποίησή» του και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001. Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq του Ισλαμικού Κράτους, ο δράστης ονομαζόταν Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος, και ήταν μαχητής της οργάνωσης.

Η αστυνομία αναζητεί δεύτερο ύποπτο

Η γαλλική αστυνομία αναζητεί άνδρα που ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας σε σχέση με την χθεσινή επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο EUROPE 1.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.