Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών: Ενωμένοι Έλληνες γιατροί όπου κι αν βρίσκονται!

giatroi

Η σύσταση του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ανακοινώθηκε εχτές στα πλαίσια των εργασιών της δεύτερης διημερίδας με θέμα τον Τουρισμό Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 28 και 29 Μαρτίου.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και τον τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Ελληνισμού, στο Μόντρεαλ. Μεταξύ των στόχων του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, είναι η ανταλλαγή απόψεων, η ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου και η μετάδοση τεχνογνωσίας, η δημιουργία κινήτρων με στόχο την επιστροφή τους και την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, η καθιέρωση και απονομή Βραβείων Αριστείας για τους Έλληνες Ιατρούς με διεθνώς αναγνωρισμένη δράση. Στα πλαίσια του Ινστιτούτου προβλέπονται επίσης, η δημιουργία και λειτουργία του κόμβου για τη διεθνή διασύνδεση των Ελλήνων γιατρών ανά τον κόσμο, η ανάπτυξη αλλά και η εκπαίδευση και επιστημονική τους κατάρτιση.

Η όλη πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε τα εξής:

«Ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων γιατρών που συνθέτουν ένα επιστημονικό δυναμικό υψηλής ποιότητας, με αναγνωρισμένες διεθνώς περγαμηνές και ικανότητες, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη κοινωνική προσφορά, που σήμερα είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα σημεία της υφηλίου, αποτελεί τον καλύτερο ίσως πρεσβευτή της Ελλάδος απανταχού». Και συνεχίζοντας ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημαντική συμβολή των ιατρών στην ανάδειξη της χώρας ως προορισμό ιατρικού τουρισμού. Οι Έλληνες γιατροί σε όλο τον κόσμο αναδεικνύουν την οικουμενικότητα της ελληνικής ιατρικής επιστήμης προς όφελος των ασθενών αλλά και των ιατρών. Με δεδομένο ότι πάρα μόνο τα τελευταία χρόνια 10.000 γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ο επιστημονικός «σύνδεσμος» μεταξύ τους, μόνο οφέλη μπορεί να αποδώσει.
Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Πάντος, που συμμετείχε στη διημερίδα, ανέφερε ότι μέσω του Ινστιτούτου θα δοθούν νέες ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα μας με δεδομένο ότι εάν συνδεθούν γιατροί-ασθενείς και Έλληνες πολίτες του εξωτερικού θα δημιουργηθεί η δομή για ένα παγκόσμιο δίκτυο με τεράστια δυναμική.

Ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Ν. Κουβελάς ο οποίος συμμετείχε στη διημερίδα τόνισε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι μεταξύ των οκτώ αναπτυξιακών μοχλών της οικονομίας . Μεγάλο κομμάτι του ιατρικού τουρισμού (46%) αφορά και τον οδοντιατρικό τουρισμό λόγω υψηλού επιπέδου του επιστημονικού προσωπικού και χαμηλού κόστους σε σχέση με άλλες χώρες.

Μεταξύ του ΙΣΑ και του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Κεμπέκ υπογράφηκε Σύμφωνο Αδελφοποίησης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε ««Μοιραζόμαστε το όραμα, την επιθυμία και τους υψηλούς στόχους για τη δημιουργία ενός δικτύου ανά την υφήλιο ανάμεσα στους Έλληνες γιατρούς. Είμαστε 150 γιατροί που είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτόν τον κρίκο επικοινωνίας και συνεργασίας».

Πηγή: dailypharmanews.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.