Η Αθήνα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την DOCUMENTA 14 είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων

documenta84-640x426

Διάθεση συνεργασίας από πλευράς κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Αθήνας, διαπίστωσε, όπως είπε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί «για το καλό της Αθήνας και των πολιτών της».

«Άκουσα, είπε, με ενδιαφέρον την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει πρωτοβουλίες για το κέντρο της Αθήνας, την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή και την αναβάθμιση των περιοχών του Ελαιώνα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας». Σ? ότι αφορά την μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, ο Γιώργος Καμίνης, διαβεβαίωσε ότι ο δήμος της Αθήνας δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν και για όλα θα προηγηθούν συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Αθήνα ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έκθεση documenta 14, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης documenta 14, στις 8 Απριλίου στην Αθήνα, όπου θα είναι και το πρώτο, μετά την εκλογή του, επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενημερώνοντας σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, όπου είπε ότι σχεδόν 8.000 δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την documenta 14, την πιο σημαντική ίσως, διοργάνωση σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, που για πρώτη φορά δεν γίνεται στην έδρα της, τη γερμανική πόλη του Κάσελ, αλλά στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου, και για παραπάνω από τρεις μήνες η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Η Αθήνα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, «ετοιμάζεται πυρετωδώς, και οι προετοιμασίες της φιλοξενίας με την συνεχή συνδρομή και στήριξη των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, κορυφώνονται». «Υπάρχει συντονισμός και σχεδιασμός για την προστασία των επισκεπτών και πολιτών της Αθήνας, και για έκτακτες περιστάσεις. Η Αθήνα γίνεται οριστικά ένας ισχυρός πολιτιστικός πόλος και προορισμός» σημείωσε.

Facebook Comments

POST A COMMENT.