Η Αμερική πρώτα η Ελλάς που ;

donald-tramp

ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Του Δρος  Ευστρ. Ι  Μαυρουδή, πρέσβη ε.τ.

” Τα πραγματικά με αηδιάζουν, τα ιδανικά δεν τα βρίσκω “, ΑΜΙΕΛ, Ελβετός  συγγραφέας , 190ς αιών.

 

Αβεβαιότης παγκοσμίως  για τις πολιτικές του νέου αδιάλλακτου Αμερικανού προέδρου Τράμπ! Αχαρτογράφητα ύδατα! Παντελώς άπειρου πολιτικά, ανιδέου στα εξωτερικά, αλλά επιθετικού εκπροσώπου του εθνικισμού και του αουδότου καπιταλισμού!.

Σχετικά με τα ενδιαφέροντα ημάς  ελληνοαμερικανικά κάποιες ψευδαισθήσεις  για κάποια επιρροή των Ελληνοαμερικανών συμβούλων του,  τη θετική αντιμετώπιση της “συνεργασίας ”  Αθηνών- Λευκωσίας – Καίρου- Ισραήλ  μάλιστα στα ενεργειακά!

Περαιτέρω  μεταξύ άλλων απαξιωτικές  αναφορές του για την Ευρώπη υποστήριξη  του ΒREXIT, αμφισβήτηση των ¨σταθερών ” του διεθνούς πολιτικοοικονομικού συστήματος , πρόταξη του εθνικολαικιστικού δόγματος του νόμου του ισχυρού ή της ζούγκλας. Η Αμερική πρώτα ! Άλλες παράμετροι θετική προσέγγιση με τη Μόσχα ( εξού και πιθανή διευκόλυνση των ελληνορωσικών σχέσεων, ( εμπορική ) αντιπαράθεση με το Πεκίνο ( δυσχέρανση πιθανή στην ελληνοκινεζική συνεργασία ), μάλλον θετική προσέγγιση με την Άγκυρα ( λόγω εκεί επενδύσεων του “αγνοίας”  του αυταρχικού Ερντογάν και μη αποκλεισμένων παραχωρήσεων εις βάρος  μας σε Κυπριακό, Αιγαίο και λόγω Συριακού και ηυξημένων απαιτήσεων   για μεγαλυτέρα συμμετοχή μας  στον αγώνα κατά του ISIS!

Εξάλλου και γενικότερα αντιφατικά είναι τα μηνύματα λίαν δε σημαντικός είναι ο ρόλος  των επιλεγμένων   από τον Πρόεδρο αξιωματούχων – διαχειριστών και ομογενών επί κρισίμων θεμάτων που όμως  εμφορούνται  από τις ίδιες αρχές! Το μέλλον θα δείξει!

Πρόκειται τελικά για την αντικατάσταση του παληού μοντέλου ενός  ατέγκτου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου από ένα νέο κατεστημένο του εμπορίου, των βιομηχανιών και της επιχειρηματικότητας , σκληρού και αυτού αλλά πολλά υποσχόμενου για τους Αμερικανούς. Και ας ελπίσουμε με κάποιες ευνοικές  επιπτώσεις  και για  τον υπόλοιπο κόσμο. Άλλωστε, ο Τραμπ δεν είναι πολιτικός , είναι πάμπλουτος  και δεν έχει ανάγκη ( σχεδόν )κανένα εκτός από τον Θεό που συχνά επικαλείται. Αυτό που φαίνεται να επιθυμεί ,είναι να κερδίσει την υστεροφημία του πράγμα παρηγορητικό!

Εξάλλου σχετικά με τα καθ΄ημάς, συνεχίζεται η αστάθεια φρούδες  αποδεικνύονται  οι ελπίδες  για την αξιολόγηση, αναγκαστική είναι πλέον  η  σύμπλευση του Αλέξη μεταξύ της Σκύλας  ( Λαγκάρντ-ΔΝΤ) και Χάρυβδης ( Σόιμπλε- Βερολίνου) ,  με αναπόφευκτες  πλέον νέες  ημέτερες  υποχωρήσεις επανερχόμενου ακόμη και του εφιαλτικού GREXIT. Ενώ η οικονομική κατάσταση της χώρας παρά κάποιους  θετικούς  δείκτες , βρίσκεται  στα Τάρταρα. Χωρίς να ξεχνάμε και την επιθυμία της κυβέρνησης  για απόκτηση  δικών της  ΜΜΕ ,  τις  ποικίλες  ατασθαλίες  και  διορισμούς που υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου και ενισχύουν την αναξιοπιστία στο εσωτερικό  αλλά και στο εξωτερικό. Σαφής επιλογή της κυβερνήσεως είναι να παραμείνει στην εξουσία όσο γίνεται  περισσότερο.

Facebook Comments

POST A COMMENT.