ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: “Γιάννης Σκαρίμπας, Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του”.

IMG_8688

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στον Συναυλιακό Χώρο “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Poema και το Βιβλιοπωλείο Κιβωτός, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Χαράς Νικολακοπούλου: “Γιάννης Σκαρίμπας, Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του”.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κ.Νίκη Σταματοπούλου.

Ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα διάβασε ο ηθοποιός Πέτρος Αποστολόπουλος και για το βιβλίο μίλησε η κ.Μαργαρίτα Ματάτση, ποιήτρια.

Μετά την προβολή ολιγόλεπτου αποσπάσματος από ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, η συγγραφέας Χαρά Νικολακοπούλου αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία που την εντυπωσίασαν από το πολυδιάστατο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τραγούδησαν γνωστά μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα ο Γιάννης Πάνου, ο Θανάσης Πάνου και ο Γιώργος Λυκίδης, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης Κορίνθιοι ποιητές διάβασαν ποιήματά τους, ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα και άλλων Ελλήνων ποιητών, τα οποία σιγοτραγουθήθηκαν από το κοινό  ταξιδεύοντάς το με στίχους και μελωδία σε αναμνήσεις και όνειρα…

 

Τσέτσι Τσάνκοβ

Φωτογράφος

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ

Αναπληρωματικό  Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

www.eaete.gr

 

tel.6937650867

email. [email protected]

facebook.com/phototsetsi

 

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.