Κυριακάτικες αποδράσεις στο βουνό

12928398_10209192254914412_8800651057630880768_n

Οι Κυριακές για κάποιους Αθηναίους έχουν πράσινο χρώμα, είναι γεμάτες με καθαρό αέρα κι ηρεμία της φύσης και δίνουν την ευκαιρία για «αποτοξίνωση» από την πολύβουη πόλη και τους κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους της.

Τέτοιες αποδράσεις στη φύση για πεζοπορία, στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη οργανώνει μια παρέα νέων ανθρώπων οι οποίοι προσκαλούν για συνοδοιπόρο τους όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν την φύση περπατώντας στο βουνό.

Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους δίνουν ραντεβού από νωρίς το πρωί για μια κυριακάτικη εξερεύνηση. Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φώτης Θεοχάρης, ένας εκ των διοργανωτών τέτοιων διαδρομών για απόδραση στη φύση «κάθε φορά προστίθενται και νέα άτομα που έρχονται σαν παρέα και ξεκινάμε την διαδρομή μας. Εγώ είμαι ο οδηγός καθώς έχω ήδη ψάξει από πριν τα μονοπάτια που θα ακολουθήσουμε κι έχω οργανώσει την πεζοπορία. Έχω εξερευνήσει τον τόπο που θα επισκεφθούμε. Πρώτα πάω μόνος με την παρέα μου κι έτσι διοργανώνω τον περίπατο, συντονίζω και σχεδιάζω όλη την διαδρομή. Βέβαια υπάρχουν μαζί μας πάντοτε κάποιοι φίλοι που έχουν ασυρμάτους και βοηθάνε στην ομάδα για οτιδήποτε χρειαστούμε».

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.