Έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

politistiko-kentro-dimoy-athinaion-melina

Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) εγκαινιάζεται, σήμερα στις 18:30, στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο).

Όπως αναφέρει το ΣΕΗ, πρόκειται για έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού, που συλλέχθηκε από το αρχείο του, αλλά και από προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές. Η διάσωση, συντήρηση και ψηφιοποίηση αυτού του υλικού, που για πρώτη φορά βγαίνει στη δημοσιότητα, είναι μια προσπάθεια η οποία επιχειρείται από το ΣΕΗ και είναι αδιαμφισβήτητα ιστορικής σημασίας.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που ιδρύθηκε το 1917, είναι από τα πρώτα και πιο ιστορικά σωματεία της χώρας. Αποτελεί τον μοναδικό συνδικαλιστικό φορέα και πόλο συσπείρωσης των Ελλήνων ηθοποιών του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. «Καταξιωμένο στη συνείδηση όχι μόνο των καλλιτεχνών αλλά και ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας, το ΣΕΗ έχει καταφέρει άλλοτε με σκληρούς αγώνες και άλλοτε με προτάσεις και παρεμβάσεις του προς την Πολιτεία, να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας, τους όρους αμοιβής, αλλά και την εικόνα των μελών του ως πνευματικών ανθρώπων και δημιουργών», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ΣΕΗ (https://www.sei.gr/).

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.