Ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ Μιχάλης Κόκκινος στο Ισραήλ για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ σε θέματα Διασποράς

kokkinos

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα, 6 Μαρτίου, ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος για την πρώτη τριμερή συνάντηση  Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για θέματα διασποράς καθώς και για επαφές με την Ελληνική ομογένεια των Ιεροσολύμων. Στα Ιεροσόλυμα ήδη βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Στην πρώτη τριμερή συνάντηση  Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για θέματα διασποράς θα συμμετέχουν από πλευράς Κύπρου ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου και από πλευράς Ισραήλ η Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπε Χοτόβελι, καθώς και ο επικεφαλής της Jewish Agency for Israel, Ναράν Σαράνσκι.

Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα Διασποράς, η οποία είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι προοπτικές του υπό διαμόρφωση άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ως σημαντικού παράγοντα για την διαμόρφωση των τριγωνικών σχέσεων συνεργασίας, οι οποίες επιδιώκονται στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που ακολουθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς, με τελικό στόχο να καταστεί η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.