Ρ. Δούρου: Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει

rena-dourou

«Το παράκτιο μέτωπο αλλάζει, η Αττική αλλάζει. Η περιφέρεια Αττικής ανοίγει ξανά, μετά από 13 χρόνια, τις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην παραλία Καλλιθέας και Μοσχάτου”, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εγκαινιάζοντας τη μετεγκατάσταση των γραφείων της διοίκησης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, σε ανακαινισμένο τμήμα των ακινήτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Beach volley.

Η εκδήλωση -με την ευκαιρία κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα- διοργανώθηκε από την περιφέρεια Αττικής και επισημάνθηκε η σημασία της μετεγκατάστασης «μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής και την απόδοση των κτιρίων στην τελική τους χρήση».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης «Με τον τρόπο αυτό, ύστερα από 13 χρόνια, ξεκινά η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων, ενώ η εκ του σύνεγγυς επιτήρηση του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου θα διασφαλίσει την συντομότερη και ασφαλέστερη ολοκλήρωση του».

Ειδικότερα, το ζήτημα αυτό, η περιφερειάρχης στον χαιρετισμό της, χαρακτήρισε ως «διπλά σπουδαία υπόθεση».

Πρώτον: Γιατί «κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για εξοικονόμηση πόρων, μέσα από συνετή διαχείριση του θέματος της στέγασης των υπηρεσιών της περιφέρειας. Ενός θέματος που έχει να κάνει με τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση. Διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους. Και παράλληλα, εξυπηρετούμε τους πολίτες που έχουν δικαίωμα σε αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών.

Δεύτερον: Εκτελούμε ένα έργο εξαιρετικής σπουδαιότητας που θα απαλλάξει τους 160.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας, από τον εφιάλτη πιθανής σοβαρής πλημμύρας. Ξανασυνδέουμε μετά από 45 χρόνια άδικης απομόνωσης, την πόλη με τη θάλασσα. Σε αυτή τη διπλή πορεία -πορεία χρηστής διοίκησης και πορεία υποδομών- θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι, μακριά από λαϊκιστικές και συντεχνιακές λογικές. Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, που μας κρίνουν όλους.»

Facebook Comments

POST A COMMENT.