Απονεμήθηκαν τα ετήσια δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση

vraveia_botsi

Τα 33α δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Αθ. Μπότση απονεμήθηκαν στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, μελών της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, βουλευτών και δημοσιογράφων.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης, μίλησε για την ανάγκη εξασφάλισης της πολυφωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά πάντα με γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία, από το 2016, δύο ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για φοιτητές με τον τίτλο «Δημοσιογραφία – Τύπος – Δημοκρατία».

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν

Δημοσιογράφοι Ανατολικού Αιγαίου, για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, που επέδειξαν οι νησιώτες του ανατολ. Αιγαίου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων Κυρ. Κορτέσης.

Στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Αντώνη Σρόιτερ, για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού και της εκπομπής του «Αυτοψία».

Στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «Ιστορίες».

Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Διονύση Νασιόπουλο, για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ.

Στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρεπανά, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για την ερευνητική δημοσιογραφική προσέγγιση και την ανάδειξη των ανθρώπινων προσωπικών ιστοριών στο προσφυγικό.

Ειδικά βραβεία

Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στον Αντώνη Αντωνόπουλο.

Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στη δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα.

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους Νίκο Φιλιππίδη και Γεώργιο Γάτο.

Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη δημοσιογράφο Κατερίνα Τασσοπούλου.

Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» στο δημοσιογράφο Ισαάκ Καριπίδη.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» στον Χρυσόστομο Πατούλα.

Βραβείο Δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» με χορηγό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας στο Βασίλειο Μπίτση.

Τιμητικές διακρίσεις

Ανδρέας Μπόμης, για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην ελληνική δημοσιογραφία.

Γιάννης Μαμουζέλος, για την πολυετή επιτυχημένη πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Βασίλης Κουτρουμάνος, για την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη πορεία του ως φωτορεπόρτερ.

Κωνσταντίνος Βλάχος, για την ευδόκιμη πορεία του ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

Στις εφημερίδες: «Κρητική Επιθεώρηση Ρεθύμνου», «Ταχυδρόμος» Μαγνησίας και «Μαχητής» Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, τιμητική διάκριση έλαβε και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» για τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων βιβλιοθηκών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος, το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το πολύπλευρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, φιλεκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Facebook Comments

POST A COMMENT.