Κωνσταντινούπολη: Στα ίχνη του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης η τουρκική αστυνομία

poli1

Επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη, το βράδυ της Δευτέρας, στη συνοικία Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης, σε μία προσπάθεια να συλληφθεί ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Reina, λίγες στιγμές μετά από την έλευση του νέου έτους.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούσαν έλεγχο σε ένα σπίτι, ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά το πρακτορείο Dogan, στις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή συνέδραμε από αέρος και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη.

poli+Makelieo

Επικοινωνία Παυλόπουλου – Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τον οποίο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ιδίου και του ελληνικού λαού για την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τον τουρκικό λαό και ιδίως προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων.

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε εκ νέου τον κ. Ερντογάν ότι στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία. Όλως αντιθέτως η Ελλάδα, όπως και οι λοιποί εταίροι στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπαρίστανται ειλικρινώς και εμπράκτως για να εξουδετερωθεί κάθε μορφής τρομοκρατία και πρωτίστως η βάρβαρη τζιχαντιστική τρομοκρατία που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr – in.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.